måndag 3 maj 2010

Socker strejk

Jag påbörjade cykelsässongen för 3 veckor sedan. Det har inneburit att jag cyklat till jobbet 4 dagar i veckan. Jag har, som tidigare nämnt, en jobbväg på 16.5km. En väg. Jag tyckte att jag kom igång riktigt bra. Inte alls så tufft som jag trodde det eventuellt kunde vara och oj vad skönt att få in riktigt mycke nyttomotion i vardagen (behöver jag tillägga att jag med gott samvete hoppade över alla spinningpass och joggingturer), "sparar" tid genom att få in all konditionsträning och bara ha styrketräningen kvar att planera in i schemat. Perfekt trodde jag. MEN, förra veckan drabbades jag typiskt nog av en inflammation i baklåret så nu är det vila och burana som gäller. Jag blir alldeles tokig!! Efter en veckan av immobilisation pga av flunssa och inflammation är min träningsabstinens påtaglig mer eller mindre konstant.
Efter några dagar av vila ska jag långsamt och försiktigt försöka komma igång igen genom att cykla varannan dag: må, ons, fre och förhoppningsvis öka till fem dagar i veckan så fort kroppen hänger med i svängarna. Förhoppningsvis hinner jag hoppa på beach 2010 tåget igen.
...Vid närmare eftertanke spelar det ingen roll vilken form jag är under sommaren eftersom jag ändå kommer jobba inomhus hela sommaren. Återigen utan någon semester. Tjohej.

På temat träning och beachform så inleder jag Maj månad till ära socker-strejk. Who´s with me?