söndag 27 november 2011

Smärtlindring eller inte

Det kom ett önskemål gällande vad och hur jag funderar då det gäller smärtlindring och förlossning. Jag har funderat lite hit och dit, tagit reda på vad det överhuvudtaget finns för alternativ, och kommit fram till en ganska enkel lösning; jag kommer att se hur långt jag klarar mig utan smärtlindrig och därefter ber jag om att få det som är fiffigast i just den situationen. Inte krångla till det helt enkelt och inte bestämma nånting på förhand. Jag har verkligen ingen aning om vad jag har att vänta mig och inte heller nån aning om hur jag kommer att reagera då det gäller. Även om jag tror mig ha en rätt hög smärttröskel så är jag nog medveten om att detta kommer att vara nåt helt utöver det jag hittills upplevt i mitt liv och litar inte på att min nuvarande uppfattning om min smärttröskel kommer att vara up to date i detta sammanhang.
Jag satsar alltså inte stenhårt på att försöka klara hela vägen utan någon smärtlindring alls men jag utgår inte heller från att använda allt som finns tillgängligt så fort som möjligt. Jag ska försöka lyssna på kroppen och på mig själv och sen får vi se vad som behövs eller inte.

Ni med erfarenhet, har ni haft en klar plan på förhand gällande vad ni vill ha/inte vill ha för smärtlindring. Och har det gått enligt planen?

En liten säng


Idag flyttade en liten säng in hos oss. Rottingsängen införskaffades då min andra syster föddes, år 1976, och sen dess har många småttingar sovit i den. Även jag själv har jag för mig.


Jag har köpt ett spjälsängsskydd, vilket jag genast insåg att är alldeles för långt. Men det kan kanske användas dubbelt...eller kapas av. Får se. Korgen kan lyftas ur ställningen vid behov.


Ett av hjulen sitter lite löst så det måste fixas till, annars är sängen i finfint skick! En liten madrass måste dock införskaffas. Men var hittar man pyttemadrasser,38x86cm, med rundade kanter? Eventuellt blir det att köpa den minsta vi kan hitta och klippa till den så att den ryms i korgen.


Nu börjar de mest väsentliga vara införskaffat. Förutom tvättmaskin och skötbordssystem. Jag börjar bli otålig.