tisdag 27 december 2011

Årets julklapp

Julen ja. Den kom och den for. Trevligt hade vi och god mat har ätits. Bilderna finns förstås på den andra datorn och är för lat för att byta nu.

Frank är ledig mellandagarna och vi började den första lediga vardagen med att åka ut till Esbo för att införskaffa vår julklapp- tvättmaskinen. Tjohej så flög en hel del slantar iväg till nåt jag egentligen ogillar (eller det är ju tvättandet i sig jag starkt ogillar) men jag tror bestämt att jag skulle tycke det vore en hel del jobbigare att springa av och an till tvättstugan varje dag än tvätta i egna badrummet sen då knyttet anländer. Dessutom blir det ganska dyrt att tvätta halvfulla maskiner i tvättstugan. Halvfulla maskiner antar jag att det blir då det kommer både de ena och de andra kroppsvätskor på små kläder varje dag. Av samma orsak valde vi en maskin med hög energiklass (A+++) som väger tvätten och väljer därefter vattenmängd och tvättid. För de som är intresserad av detaljer kan kolla in maskinen här.

Dessutom skulle vi köpa skötbord och drog till IKEA för att köpa sköt(bord)-underlag att ha på tvättmaskinen (jag tänkte mig det här + det här + halkskydd under) men det var typiskt nog slut så det blir ytterligare en runda till Ikea de närmaste veckorna om jag inte hittar nåt annat fiffigt alternativ. För tyvärr blir det inte skötbordet i ek, som jag skrev om tidigare, trots att det var mycket snyggt. Priset kändes helt enkelt lite väl saftigt.

Så, skötbord och (vikbar)badbalja återstår. Sen torde vi ha införskaffat det nödvändigaste. Börjar vara på tiden eftersom tickern visar 3 veckor och 4 dagar kvar...