onsdag 22 maj 2013

Första graviditetsinfon


Nyheten nedan är den huvudsakliga orsaken till att denna blogg nästan varit död ett bra tag. Jag har nämligen varit oerhört trött. Tacka vet jag Agnes långa dagslurer för jag har nämligen också sovit om dagarna då hon har sovit. Dessutom har jag mått illa mer eller mindre från morgon till kväll. Jag mår fortsättningsvis illa varje dag, mest på eftermiddagen och kvällen.
Men, även om det hittills varit rätt tungt så har jag ett annat perspektiv än då jag var gravid med Agnes. Jag vet ju att det sist och slutligen är en kort tid det handlar om- även om illamåendet eventuellt håller i sig i många veckor ännu (var ju ordentligt illamående i över v 20 med Agnes...). Och tiden gå otroligt mycket fortare med en ettåring att sköta om dagarna.
Värsta tröttheten har lättat men illamåendet håller, som sagt i sig. Träna har jag inte alls orkat med men ser verkligen fram emot att komma igång igen så småningom. Det som oroar en del är att foglossningen gjorde entré redan i vecka 10 och jag har ibland så ont att jag inte kan flytta tyngden helt till höger ben. Blixtrar till ordentligt i högra SI-leden. Men man kan tydligen pröva på akupunktur mot foglossningsbesvär i Jakobstad- det kommer jag fråga efter så fort vi har flyttat!

Ryvita står inte så högt i kurs denna gång men det gör däremot ruispalat och, efter att blivit tipsad efter sur-inlägget, granny smith äpplen. Jag är helt klart sugen på mera kolhydrater än vanligt. Ibland är det pasta som gäller, ibland potatisgratäng (fast det har jag inte orkat laga, bara varit sugen på). Jag har haft sug efter pizza, vilket normalt aldrig händer, och jag har t o m ätit en hamburgare en gång (har inte hänt på många år!). Försöker dock att inte ge efter för onyttiga sug så ofta eftersom det känns viktigt att sköta om kroppen extra bra nu. Samtidigt är de mest konstiga, och ibland onyttiga, maträtter det enda jag kan tänka mig få ner.

Beräknat datum för knyttets ankomst är 29.11 så vi har alltså en bra bit kvar. Med tanke på hur stor mage jag har redan nu ska det verkligen bli intressant att se i vilken storleksklass den slutar.