söndag 24 juni 2012

Smakprov


Agnes har fått smakportioner nu i två veckors tid. Ja, jag skrev ju att jag tänkt helamma till 6 månader men jag hade inte riktigt fattat att det innebär att man inte ger någonting annat än bröstmjölk. Huvudsakligen amma fram till 6 månader kan man alltså säga istället.
Den första veckan testade vi batat. Jag valde batat eftersom den är rätt söt och sött är tydligen nåt som ska vara poppis hos bebisar. Nåja, bataten blev inte precis poppis. Det mesta, om inte allt, kom nog ut tillbaka under varje försök. Samma sak var det med nästa smak, potatis. Ja, hon till och med rös och grimaserade en av de första gångerna hon smakade potatis. Men sen plötsligt, efter 3 potatisdagar, började hon gapa stort efter mera och åt verkligen upp det hon fick i munnen istället för att spotta ut. Och så har det varit sedan dess. Hon gapar efter mera och jag vågar inte riktigt ge henne så mycket som hon skulle vilja ha.
Idag var det premiär för morot och även denna gång fick jag sätta stopp före Agnes var nöjd. Hon fick äta sig mätt på mjölk efteråt istället.
Det känns jätteroligt att hon verkar tycka om mat och äter med god aptit. Vi ska hoppas att det fortsätter så.

Såhär roligt är det att äta potatis!
 

Nu har det föresten gått bättre med nattningarna både på dagarna och kvällarna. Hon har inte skrikit hysteriskt på ett par dagar nu så vi njuter och hoppas att de goda rutinerna håller i sig. Bröstvägran håller i sig men jag har lyckats lura henne att äta från vänster genom att ändra ställning så att hon ligger på min vänster sida istället för framför kroppen. Liknande position för henne som när hon äter från höger alltså. Får se hur länge det tar före hon fattar att jag "lurar" henne. Flaskan vägrar hon fortstättningsvis...

Sockerbakis


Jag blev återigen påmind varför jag äter godis så sällan. Idag vaknade vi båda med värsta socker-bakisen. Det lär definitivt inte bli godis nästa "sockerdag". Nä, inte på ett bra tag. Nästa gång jag äter nåt sött tror jag faktiskt att det är bröllopstårta jag äter. Närmare bestämt inkommande lördag. Det ser jag fram emot. Bröllopet alltså, inte så mycket tårtan (även om nu bröllopstårta också är trevligt förstås.)
Vi tog oss upp ur sockerbakisen med hjälp av en familjepromenad i det fräscha vädret och turvis träning före söndagsbastun. Vi har haft ytterligare en lugn och skön dag.