torsdag 22 september 2011

förbjuden frestelse

Imorgon ska jag börja dagen med att gå på sockerbelastning. Det ska alla gravida i Helsingfors göra som är över 25år.
Det betyder bland annat att jag inte får äta/dricka annat än vatten 12 timmar före belasningen vilket för mig betyder att jag inte fått äta sedan kl 20.00 idag. Jag åt lite kvällsyoghurt lite efter kl 19 och det borde jag sådär normalt vara riktigt nöjd med fram till morgonen. Men inte idag. Nu då jag inte FÅR äta nåt så är jag självfallet sugen på alltmöjligt jag vet att finns i skåpen. Framförallt gröna oliver.
Jag tror att det helt enkelt är bäst att gå och sova så slipper jag stå emot frestelsen.

Stödstrumpor

...för att ta fasta på nåt positivt denna dag så måste det vara bemötande och betjäningen hos Terttu Lilja som jag besökte för att skaffa mig stödstrumpbyxor. Ja, du läste rätt. Stödstrumpbyxor. Jag är lite smått obsessed då det kommer till förebyggande av åderbråck och har använt knä-stödstrumpor i flera veckor. Nu tyckte jag alltså att det var dags att uppgradera.
Jag blev dock tipsad om att även pröva stöd stay-ups eftersom de ju även kan användas efter graviditeten. Fick otroligt bra hjälp med att hitta storlek och tips och råd gällande alltmöjligt man kan ha nytta av som gravid. Dessutom fick jag en trevlig rabatt både tack vare mitt yrke och arbetsplats (vi rekommenderar ofta patienter att besöka butiken om de behöver tex stödstrumpor) och dels för att de inte hade svarta vilket jag hade föredragit.
Förvånansvärt glad blev jag av att köpa stödstrumpor. Jag lär nog återvända inom kort för att skaffa mig ett par strumpbyxor också.

Gråtmild

Det har jag varit idag. Det är tydligen en blandning av hormoner och att jag inte sovit som plötsligt gjort mig alldeles överkänslig och har flera gånger fått anstränga mig hårt för att inte låta känslorna ta över. Små saker som annars skulle vara irriterande som idag att det ösregnade då jag skulle gå till eftermiddagens skolning i kombination med att jag glömt paraplyet som jag annars haft med i väskan varje dag i flera veckor och att min ena skosula gått sönder vilket gjorde att min fot blev dyngsur. Dessutom var förmiddagen så stressig att jag inte hunnit äta lunch.

Orsaken till att jag knappt sovit inatt är att mina höften (SI-lederna) grymt sjuka. Varje gång jag vänt mig, framförallt mot höger har det huggit till. På morgonen kunde jag återligen knappt stödja på mitt högra ben. Det har blivit bättre under dagen men bra är det inte. Om det håller i sig/blir värre lär det inom kort vara en omöjlighet att jobba.

Nåväl. även om jag flera gånger under dagen kännt för att lägga mig ner och gråta har jag lyckats låta bli. Fram tills att jag kom hem då jag grät som en liten snorunge. Det var tydligen bra för nu känns kan jag skratta lite åt migsjälv igen och vilken dramaqueen jag varit.

Idag hade jag tänkt styrketräna men det tror jag att jag skippar ifall att jag plötsligt inte får oväntad energi från ovan. Istället ska jag krypa under filten, sova lite och kanske se en film. Ta det lugnt och njuta av det.