måndag 2 juli 2012

Dagens high!

Jag hade tänkt mig ut på en liten joggingrunda på kvällen. I stil med lugn jogging ca 5 km tänkte jag.
Sen kom mellan-storasyster hit och planerade springa hem. Jag joinade en bit på vägen vilket slutade med att jag joggade drygt 10km på ganska exakt 1 timme. Jag blev mycket förvånad då jag prickade ut rutten på kartan och insåg längden. Det hade ju gått så lätt!
Efter förlossningen så har jag har joggat väldigt få gånger eftersom jag varje gång jag prövat fått ont vid blygdbenet då fogarna tydligen inte blivit tillräckligt stabila ännu. Nu återstår att se hur det kommer kännas inatt (det gör mest ont på natten) men jag hoppas på att det inte kommer att kännas alls.
Roligt var det minsann att märka att min grundkondition inte är så dålig som jag själv inbillat mig. De dagliga vagnpromenaderna och vardagsmotionen ÄR verkligen betydelsefull och ska inte underskattas. Hurra!
Det var förstås dagens high. Mindre roligt är att Agnes fick feber på kvällen. Hon sover gott nu och hoppas att febern inte håller i sig imorgon utan att den är snabbt övergående.

Rådgivning


Vi inledde måndagen med att besöka rådgivningen. Agnes hade under den senaste månaden gått upp 530gram och väger nu 6900gram och ökat med 1,5cm till en längd på 66,5cm. Hon ligger fortsättningsvis under medelvikten och lite över medellängden men sammanfattningsvis tyckte hälsovårdaren att hon växer riktigt bra. Hon tyckte också att vi gott kan öka hennes fasta måltider till 3gånger/dag eftersom hon äter så ofta och så mycket (den senaste tiden har hon igen ätit 3 gånger/natt) och även nu introducera bär och frukt. Det ska bli intressant att se hur matrutinerna ändras då vi tar in mera fast föda.

Denna gång var det igen dags för rota-, pneumokock- och DTaP-IPV-Hib vaccinerna. Hon skrek i högan sky några minuter men lugnade relativt fort ner sig. Nu är det bara att vänta och se om hon blir lika dålig som senast då hon fick feber, var ledsen och gnällig i flera dagar och matvägrade. Förhoppningsvis kommer hon lättare undan denna gång. Skönt att nästa vaccinering är först om ett drygt halvår.

Imorgon är det hunden son ska få vacciner och få tandstenen borttagen. Vi passar på att fixa alla "tråkigheter" före det så smånignom blir dags för oss att bege oss upp till österbotten före lite semesterfirande.