torsdag 29 november 2012

Dagen till ära


10-månaders dagen till ära började Agnes ta sig fram med stöd av möbler. Allt händer tydligen på en gång nu.

Agnes 10 månader


Idag blir vår älskade lilla guldklimp 10 månader! Eller rättade bestämt vår långa, lilla guldklimp. I måndags var vi på 10 månaders koll vid rådgivningen och då var de strategiska måtten 9155gram och 76,5cm. Hon hade, som vi anat spurtat på längden.
Hon har, som bekant, börjat ta sig upp i stående på egen hand och att promenera runt med stöd är superskoj. Hon lärde ju sig även att krypa förra veckan men hon insåg fort att hon kommer sig fram fortare då hon ålar på mage så hon ålar fortsättningsvis mycket mera än kryper.
Favoritordet är fortfarande "gris" men hon övar också på nya ord och läten. Speciellt djur och djur ljud är roliga; det morras, gnäggas, brölas och bräks aktivt i vårt hem just nu. Härma ord och ljud är alltså en av de stora grejerna hos oss för tillfället.
Hon är överlag en aktiv, energisk och glad flicka med livligt temperament och stark egen vilja. 


Idag sover hon, för ovanlighetens skull, den första dagsvilan inomhus. De senaste veckorna har hon endast sovit ute på balkongen om dagarna, alternativt ute i vagnen då vi promenerat, eftersom det är så mycket lättare och snabbare för henne att hitta sömnen. Till min stora förvåning protesterade hon i knappa 5 minuter varefter hon lade sig till rätta för att börja sova.

Själv fick jag sovmorgon till klockan 9 eftersom Frank började jobba lite senare än vanligt. Dessutom fick jag frukost på sängen. Lyxigt värre!