måndag 8 oktober 2012

Dagens fynd

....På hemvägen, efter kaffedrickande och umgänge för min del och charmande av omvärlden för Agnes del, svängde vi in via ett par butiker i hopp om att hitta en välsittande höst-mössa till lillfröken. Vi kom hem med två! En lite tunnare mössa samt den på bilden för knappt 5 € tillsammans. Hade egentligen spanat in ett par kandidater från polarn och pyret men ingen pop butik fanns i närheten och det var väl lika så bra. Nu fick vi två mössor till en tredjedel av priset vi skulle ha betalat för en av de mössor jag tänkt mig.

Agnes gav vintermössan tummen upp.

Fantastiskt sällskap


Vi har haft en fantastiskt rolig dag, Agnes och jag. Visst har vi haft många fina dagar hittills men idag riktigt slog det mig hur roligt det har blivit att umgås med denna lilla tjej. Hon har inom en kort tid blivit en egen individ på ett helt nytt sätt. Och har sina egna juttun som hon pysslar med, man riktigt ser hur hon leker och talar med sig själv. Hon växelverkar så tydligt, man kan busa och "diskutera" med henne. Sen är det ju faktiskt alldeles fantastiskt roligt hur hon härmar en massa ord. Om hennes härmande och prat fortsätter utvecklas i samma fart har vi nog tidigt en talande flicka. Ska bli spännande att se.
Många säger ju att barn oftast är tidiga antingen med den motoriska utvecklingen eller med talet och det verkar helt klart som att talet är det som utvecklas mest för Agnes just nu. Den grovmotoriska utvecklingen är, till synes, lite på paus just nu och hon verkar nöjd med att åla omkring på golvet och  krypa i sängen. Å andra sidan vet man ju aldrig vad som väntar. Plötsligt får hon kanske för sig att spurta och lär sig massor på en gång. Jag kan åter igen konstatera- det är spännande att följa med.

Idag besökte vi en av mina tidigare arbetsplatser. Jag diskuterade eventuellt framtida jobbande, drack kaffe och umgicks med trevliga kollegor- Agnes skrattade, pratade och charmade alla.