tisdag 13 december 2011

Rådgivningsrapport

Dagens rådgiviningsbesök innefattade ett par överraskningar. Jag hade räknat med att sf-måttet skulle ha ökat nån centimeter minst eftersom det känns, och enligt mig, ser ut som att magen vuxit en hel del. Dock hade det bara ökat med 0,5cm de senaste två veckorna och ligger nu v 34+3 på 28,5cm. Jag blev genast lite orolig och undrade om man borde göra mera undersökningar men här måst jag ge min hälsovårdare credit för att hon var grymt lugn och saklig och tyckte inte alls att det var nåt att oroa sig för eftersom bebisen rör sig mycket och hjärtljuden var bra, p. 140. Hon lyckades lugna ner mig förvånansvärt bra. Om två veckor är nästa koll så då är det viktiga att hon inte stannat av att växa iallfafall. Men som jag skrivit tidigare så är hon troligen en liten krabat med ett sf-mått precis på normalfödelningens undre kurva.

Den andra överraskningen var att jag själv hade gått NER i vikt sedan förra besöket. Jag vägde plötsligt 1,2kg mindre än för två veckor sedan. Och jag som mentalt förberett mig på närmare 2kg+ med tanke på att jag ätit ovanligt mycket "extra". Det var tydligen inte heller nån fara att jag gått ner, troligen var jag svullen sist. Nu är jag alltså uppe i en total viktuppgång på ganska exakt 10kg sedan inskrivningsvikten vilket ju sist och slutligen är mycket normalt. Och normalt är ett ord jag gillar i detta sammanhang.

Så kan det gå

Jag kan meddela att min plan att kickstarta dagen med spinning sket sig totalt. Klockan 6 då jag skulle ha stigit upp hade jag bara sovit några ynka timmar så det var bara att konstatera att jag fick skippa planen. I normaltillstånd skulle jag gott kunna tvinga iväg mig och morgonträna tots mycket lite sömn men i det här skedet anser jag mig inte riktigt befinna mig i normaltillsånd.
Nåja, så kan det gå.