måndag 14 november 2011

Näskannan

Eftersom flunssa symptomen mer och mer förflyttar sig mot luftvägarna så har jag beslutat mig för att ta tag med hårdhandskarna och göra allt jag kan för att bli frisk fortare/förebygga eventuell luftvägsinfektion.
Därför har jag idag; vilat (som alla andra dagar under veckan), druckit kopiösa mängder te, andats varm ånga, gjort pupu (pullonpuhallus) övningar samt köpte mig, och har använt, en näskanna.

Näskannan tycker jag är lite obehaglig men nu fightas jag banne mig med alla medel jag kan komma att tänka på.

Den lilla magen

Den "lilla" magen ser idag, v 30 + 2, ut såhär:


Jag känner mig minsann inte liten, men liten är bevisligen relativt.

Vägning och mätning

Idag var det alltså rådgivning igen. Jag var lite nervös över vikten som vanligt men till min stora förvåning hade jag bara gått upp 800gram under den här månaden. Jag hade gissat på en hel del mera. Så jag fick inga skällor denna gång (heller, förra gången fick jag ju faktiskt inte heller skällor men den där ena gången har som ni märker svetsat sig fast i minnet).

Det andra som förvånade mig,var att livmodermåttet, sf-måttet, var ganska litet, bara 25. Jag som har tyckt att min mage är enorm! det är den tydligen inte enligt kurvan. Den är liten men tydligen inte oroväckande liten.

Nu ska jag dock lägga på ett litet kål gällande ätandet och försöka få i mig lite morgonmål/lunch trots att matlusten fortsättningsvis är på noll. Sen fortsätter den seriösa vilan.

Jag hoppas...

...innerligt att jag snart ska sluta läsa bloggar om nätterna. Ja, detta nattugglande börjar räcka nu tycker jag. Eller det tyckte jag egentligen för många nätter sedan.
Jag hoppas snart jag får fira en natt utan att vakna och behöva försöka hitta på tusen trick för att tappa känseln i halsen.
Nu har jag föresten också börjat hosta som en liten tok. Så att Frank helt säkert inte heller ska få sova.