fredag 12 februari 2010

Grått eller brunt?

Vi har sprungit på möten med olika banker de senaste dagarna för att få konkurrenssätta det lånelöfte vi fått och sätta lite press eftersom vi rätt fort märkte att vi är eftertraktade kunder. Nu ser det nog ut som att vi kommit fram till ett deal vi är nöjda över. Förvånansvärt roligt att ha låne-möten. Mycket nytt för mig att ha koll på, men oj vad mycket jag har lärt mig under den den senaste tiden.

Annat roligt jag syssalar med är att fundera över vilka material vi vill ha i nya hemmet. Köksdörrarna kommer bli vita, väggen i köket vitt glas (mellan övre och nedre skåpen) MEN köksdilemmat är färgen på köksbänken. Jag har länge tänkt mörk brun, men grå är den planerade färgen. Nu är jag osäker. Funderar även på att byta ut alla köksmaskiner från vill till rostfritt stål-om det inte blir hutlöst dyrt.

Det blir stora vita kakel i badrummet (exakta måtten måste vi ännu bestämma oss för) men vilken färg vill vi att golvkalet ska bli? dessa har vi att välja mellan:
http://www.upofloor.fi/upofloor_fi/upofloor_oy/etusivu/tuotehaku/ShowProduct.eviacms/product/17673/Urban%20Silk

Någondera av de mörkare tänker jag. Det beror väl kanske på om det blir brun eller grå köksbänk för att följa den röda tråden.

Glasskivan kommer väl ungefär se ut såhär:En brun bänksskiva ungefär såhär:
...och en grå lite hitåt:(tyvärr följer inte utsikten med de gråa köksbänkarna, då vore det ett enkelt val ;)

Vi ska nog ta några rundor i butiker för att kolla in exempelkök och fundera och känna efter. Som tur har vi tid på oss att besluta oss. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad över att ha problem som dessa.