lördag 11 augusti 2012

Komma till ro

Förresten, har nån erfarenhet av att barn plötsligt får riktigt svårt att somna in? Agnes brukar somna själv, ibland med lite hjälp, inom 30minuter efter att man lagt henne. Den senaste knappa veckan har hon kunnat gymnastisera på som en liten galning i närmare 2h (!!) före hon kommer till ro och somnar.  Och då är hon trött och gnuggar ögon redan då man lägger henne. Största delen av tiden är hon oftast ändå på gott humör men helt grymt upp i varv . Detta händer nu såväl på dagen som kvällen då hon sover inne i sin säng. I vagnen somnar hon rätt bra.
Jag försöker alltid göra lugna aktiviteter innan hon ska sova just för att hon inte ska vara upp i varv. Tidigare gick det ganska bra att hjälpa henne komma till ro, om hon inte klarade det själv, genom att sätta handen på huvudet, eventuellt andra handen vid baken och buffa lite samt vyssja lite lågt. Denna metod har plötsligt blivit verkningslös.

Bekant fenomen för nån?

Ändringar i programmet


Vår inredningshelg blev lite av en flopp. Vårt planerande blev till ingenting, vi kunde inte komma fram till vad vi riktigt vill göra. Vi blev båda frustrerade och bestämde att vi måste söka lite mera inspiration och fundera lite till istället för att springa runt i butiker utan nån riktig plan.

För att ändå göra någonting konstruktivt har jag fixat mat åt Agnes. Hela 20 portioner grönsakspuré, fyra iskubsformar med olika grönsaker (potatis, batat, blomkål och zuccini) samt portionsförpackad kyckling i mini-grip påsar.
Lite lustigt är det nog att jag är inspirerad att fixa och greja nästan hur mycket som helst med Agnes mat medan jag har mycket lite inspiration att laga mat till mig själv (och Frank).
Jag har inte prövar att frysa in mat i iskubsformar tidigare så det ska bli intressant att se hur lätt eller svårt det blir att få ut maten.
Agnes sovtider blev lite konstiga idag så det blev lite brådis att få henne att sova en stund på eftermiddagen. För att påskynda insomningsprocessen tänkte jag att jag prövar ta ut henne på en joggingtur i vagnen. Nå, speciellt fort somnade hon inte utan det tog drygt 30 minuter trots allt. Det betydde dock att jag fick springa längre än tänkt. Att springa med en emmaljungavagn ger ju minsann lite extra motstånd men jag tyckte ändå att det gick förvånansvärt smidigt. Kanske man borde testa backträning med vagn för ett riktigt tufft pass.
En nyvaknad Agnes hejar på den sista biten.