fredag 12 september 2014

Tankar om den framtida träningen

Efter att haft rätt bra system på träningen så är jag igen i en svacka efter att jag har haft lite halsont och förkylningskänsla i kroppen ett tag. Alltid lite svårt att få upp farten igen efter att jag tvingats pausa.
Börjat fundera på hur jag ska få in nån träning då jag börjar jobba. Träna på eftermiddagen är uteslutet eftersom jag kommer att prioritera att vara med barnen efter jobbet eftersom de bara är vakna 3-4h efter att jag kommer hem (!)
Jag har på känn att orken inte kommer att räcka till så mycket träning efter en heldag på jobbet och intensiv samvaro med barnen så tror jag kallt kan räkna bort sen kväll som realistisk träningstid. Dessutom vill man kanske umgås med sin respektive på tumis nån gång. För att inte tala om kanske vara helt för sig själv en stund nu som då. Och dessutom ska man väl plocka i hemmet ibland för att förhindra total kaos. Och storhandla har jag på känn att kommer göras under sen kvällstid. Huh. Det kommer helt klart att bli ett helt annorlunda vardagspusslande.
Kvar finns väl tidig morgon för jobbet då med andra ord. Jag borde väl i princip hinna rätt bra om jag stiger i på kl 6, vilket ju inte alls är huvudlöst tidigt. OM vi får sova om nätterna vill säga. För tillfället gymnastiserar Edwin i regel nån timme mellan 4 och 6. Hoppas innerligt att det är fas som går över inom kort för jag har ingen aning om hur jag ska orka med kommande livsförändringen annars.

Och på tal om livsförändringen så insåg jag precis att vi måst börja göra ändringar då det kommer till amningen. Jag ammar fortfarande Edwin ett par gånger dagstid, på kvällen och på morgonen. Amningen dagtid måste självklart bort och troligen också morgonen. På kvällen har jag tänkt fortsätta ett tag till om nu inte mjölken tar slut helt då vi slutar med resten. Känns nog lite trist att den nästan känns som att jag måst stressa lite med att dra ner på amningen pga kommande jobbet. Optimala vore kanske att jag hade börjat jobba ett par månader senare... Men nog ska det väl gå bra såhär också. Hade kanske inte räknat med att amma så mycket så länge men eftersom amningen fungerat så oproblematiskt så har det varit så lätt att fortsätta amma mycket. Inte behövt greja med flaskor och värmande alls. Det var ett sidospår.

Men tillbaka till tränandet. Hur gör ni, som prioriterar träningen, för att hinna få in det i vardagsrumban? Alla fiffiga tips tas emot.