lördag 27 december 2014

uppskjuten sömnskola och Astrid

Och så insåg vi att vi inte riktigt är förberedda till 100% för sömnskola ännu idag. Eftersom vi ska göra det ordentligt och inte ungefär så ska bi båda läsa boken (ännu en gång) och sätta upp en ordentlig strategi och plan. Vi laddar.

Om nåt helt annat så måst jag tipsa om dokumentären Astrid som sänds från svt. Jag tittar mycket sällan på tv men för ett par kvällar sedan satt jag av en händelse och sökte nåt intressant att se på och råkade knäppa på SVT1 två minuter efter att dokumentären börjat. Mycket, mycket sevärd och intressant dokumentär. Den är i tre delar, den andra kommer på tv imorgon men de kan troligen ses via nätet också skulle jag gissa.
Extra intressant kändes dokumentären kanske för att vi sett på en hel del Astrid filmer under julen. Agnes fick både en jul-DVD med blandade korta klipp ur Pippi, Vi på saltkråkan, Lotta på Bråkmakargatan, Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga och Kajsa Kavat. Dessutom en samlings Box med Pippi. Agnes har precis börjat intressera sig för barnprogram, har hittills knappt sett på nåt överhuvudtaget vilket jag har tyckt varit bra och har också gjort ett medvetet val att inte ge henne möjlighet till att se på tv (/skärm) speciellt ofta. Under dessa dagar med magsjuka i tur och ordning har det dock varit extremt tacksamt att hon varit intresserad av att se några avsnitt om dagen. Dessutom märkte jag hur roligt det är att själv se de gamla Astrid Lindgren filmerna igen! Bästa barnprogrammen som finns.

Rekordet

Och så fick vi en bra natt =sonen sovit lite före 20-8.30!!!!! Jag satt i tutten två gånger före kl 2 då det var vilda protester, jag lade mig på madrassen i hans rum med honom bredvid, gav mjölk och värkmedicin mot bråkande tänder, sov till 5.45, gav mera mjölk varefter han för ovanlighetens skull somnade om och sov rekord morgon. Trots att jag ju varit vaken många gånger har det varit korta stunder och inte 1-2h vakande som vi i regel gjort om nätterna ett bra tag. 
Jag känner mig som en ny människa och livet så otroligt mycket skönare. Tänk vad lite sömn kan göra!

Idag är planen att köra igång med sömnskola voltyp5. Denna gång regelrätt enligt Wahlgren. Tutten bort och hela faderullan. Känns inte som att vi har nåt att förlora.