torsdag 17 november 2011

Hålla koll

Vad är riktigt grejen med att det inte finns nåt vaccinationsregister i Finland? det är ju totalt idiotiskt att informationen inte finns någonstans. Jag insåg detta först för nåt år sedan- att det är mitt eget ansvar att hålla koll på vilka vaccinationer jag fått när. Behöver jag tillägga att jag inte har nån aning om när jag fått vad? Det har jag nämligen inte. Som liten fick jag alla "standard" vaccinationer och under studieåren fick jag en (stelkramp kanske?) + hepatit (men var det nu havrix eller tvinrix jag tog...?don´t remember) före jag åkte till Indien.
Inga vaccinationskort har jag ju kvar heller.
Är det bara jag eller finns det andra som liksom jag inte riktigt fattat detta med att man själv borde hållit koll på sina vaccinationer?

Perspektiv

Idag har jag fått perspektiv på saker och ting igen. Nu har jag ynklats tillräckligt över min flunssa. En flunssa, även om den håller i sig flera veckor, är ingenting. Inte då man får höra om att ett litet liv som väger dryga 600gram kämpar för fullt. Idag är mina tankar hos min vän, hennes familj och det lilla livet som var tvungen att komma till världen alldeles för tidigt.