tisdag 15 maj 2012

Usliga tider


Här har vi levt i sviterna efter vaccinationerna. Agnes blev jätteledsen några timmar efter rådgivningen, hade stegring, grät och var missnöjd hela kvällen. Det var kånk i famnen som gällde hela eftermiddagen och kvällen för att försöka hålla henne någålunda nöjd.
Efter att hon fått lite värkmedicin somnade hon för natten kring kl 22 och sov som tur gott, åt bara kl 01.30 och kl 7. Jag kunde förstås inte sova så gott utan tittade till henne med jämna mellanrum och kände på henne för att utesluta hög feber.
Fram till kl 13 idag har hon mest sovit. Bara vaknat för lite mat, blöjbyte och lite gråt mellan varven. Men kl 13 slog hon upp ögonen och log äntligen. Nu ligger hon i gymmet och pratar för fulla muggar med sina leksaker. Jag vågar nästan pusta ut och hoppas att det värsta är över.

Även om vi är på det klara med att vi vill att hon skulle få alla vacciner som hör till vaccinationsprogrammet så känns det lite jobbigt att ge så många vacciner på samma gång. I och för sig är det ju svårt att veta hur hon skulle reagera på att få vaccinerna var och en enskilt, kanske skulle det inte spela nån roll och hon skulle må dåligt flera gånger istället.Omöjligt att veta. En gång till blir det samma dos som denna gång men sen blir de ju färre vacciner per gång.