söndag 22 mars 2015

Edwin och orden

Plötsligt börjar orden komma ur pojken som hittills haft ett ordförråd innefattande "jaaa"! "Grii" (gris) "ka" (katt/Cafu) , "pa" (lampa/pappa). Och så härmar han djurläten; ko, får, åsna, katt och hund.

Igår sa han tydligt ha-ba (ja, haba!! Haha, kolla in Franks blogg) , Sti-ki (stinky), och idag sa han katt första gången med tt . Han försöker sig på att ljuda och säga ord mycket mera än tidigare även om vi ännu inte alltid förstår oss på vad han menar. Men genom frågor och detektivarbete så gör han sig ändå rätt bra försådd. I samma veva har han börjat orka koncentrera sig på att läsa och lyssna på böcker länge stunder än tidigare.

Samtidigt som det förstås är jätteroligt att han börjar uttrycka sig mera verbalt, det blir ju så mycket enklar för oss alla,  så är det nog lit vemodigt att igen konstatera hur fort tiden går och att vår bebis inte längre är nån liten bebis mera.


Båda barn älskar att läsa och bläddra i böcker vilket vi uppmuntrar genom att ha alla barnböcker i vardagsrummet. Så här, och värre (bättre ?) ser det ut varj dag. Ofta är nästan hela bokhyllan tömd. Ibland sitter de långa stunder för sig själva, lyssnar på musik och bläddrar i olika böcker. Ljuvligt!


Och på tal om ljuvligt så är syskonen otroligt fina med varandra just nu och de leker ofta gemensamma lekar tillsammans. Bilden från är tagen i december.