torsdag 26 april 2012

Fysioterapi

Dagens fysioterapi var riktigt intressant. Vi gick igenom och prövade olika ställningar och sätt att bära och lyfta bebisen som främjar den motoriska utvecklingen. Även om jag själv är fysioterapeut så är inte små bebisar precis mitt starkaste område eftersom man går igenom så ytligt inom grundutbildningen. Jag gjorde dock en barn-praktik men även då hade jag väldigt lite att göra med riktigt små bebisar. Så, roligt och intressant var det. Jag tycker att det är super att Helsingfors stad ger alla föräldrar möjlighet att delta i dessa grupper.
Sen gick vi igenom en del om bäckenbottenmuskulaturen och djupa mag- och ryggmuskler. Ingen ny information för min del här. Det som har med pre- och post graviditet att göra då det gäller bäckenbotten och djupa mag-och ryggmuskler att göra torde jag kunna utan och innan vid det här laget. Både i teorin och praktiken. Jag har tränat dessa muskler som en liten galning både under graviditeten men kanske framförallt efteråt- jag började redan på bb. Och det har tydligen gett resultat då eftersom dagens fysioterapeut också konstaterade att magmuskulaturen har återhämtat sig mycket bra.

Ur gängorna

Vi är lite ur gängorna här idag. Jag har ätit glass till lunch och Agnes bara sover hela förmiddagen. Hon tar väl igen sig från igår. Själv har jag ingen ursäkt.
Om några timmar ska vi iväg till familjeförberedelsekursens gemensamma fysioterapi. Det ska bli intressant för mig såväl som i egenskap av mamma som fysioterapeut.