onsdag 27 januari 2016

Mitt tips för att gilla kroppen

Debatten gällande skönhetsoperationer går just nu het på olika Finlandssvenska bloggar. Jag orkar för tillfället inte engagera mig tillräckligt för att skriva ner mina reflektionen gällande det här ämnet men jag vill gärna komma med ett tips och en uppmaning. Besök simhallen regelbundet! I simhallen ser man nakna människor i olika åldrar och olika former. Helt vanliga kroppar med platta rumpor, stora rumpor, hängiga bröst, minimala bröst, håriga snippor, rakade snippor, muskulösa lår, hängig hud. Precis som kroppar är, som kroppar blir under livets gång. Flera besök i simhallen är mitt tips och bidrag för att avdramatisera hur kroppen ser ut och istället sätta mera fokus på att uppskatta hur den fungera.
Självfallet inser jag ju att man inte plötsligt kommer att börja älska sin kropp och det man kanske är missnöjd över genom att gå till simhallen och se andra nakna kroppar men jag tror verkligen att det kan bidra till en sundare bild på hur kroppar verkligen ser ut. För sällan ser vi ju dessa riktiga kroppar (utan kläder) utan istället bombarderas vi med "perfekta" kroppar med runda, fasta bröst, platt mag, tight rumpa etc. Jag rekommenderar helt enkelt en liten näck reality check.


De som känner mig vet att jag verkligen inte är den person som under många år haft den mest okomplicerade relationen till min kropp och utseende. Jag vet hur det känns att vara missnöjd och att helst vilja ändra på i princip allt. Men att det jag ärligt stör mig mest på (efter en ofrivillig träningspaus på snart 4månader) för tillfället är  att mitt vänstra envisas med att göra ont säger en hel del om hur långt jag har kommit.
Men det är en annan historia.