onsdag 14 september 2011

Dendär lunchen

Lunch-dilemmat fick iallafall en enkel lösning. Eftersom jag inte hade med mig nån egen lunch så var jag så illa tvungen att gå till lunchrestaurangen. Men efter att ha ätit upp knappt halva portionen blev jag grymt illamående och kände hur det började utsändras saliv i munnen sådär som det gör precis före man kastar upp. Det var bara att snabbt som sjutton föra bort maten och uppsöka närmaste toalett. Efter en stund gick det mest akuta illamåendet om och jag klarade av att gå till kansliet där jag lade mig ner med fötterna i vädret en stund före det var dags att åka iväg på hembesök. Kollegorna såg nog lite bekymrade ut men jag förklarade att det nu tydligen var min kropp som sa att "nu har du minsann ätit tillräkligt din lilla tjockis".

Efter jobbet blev det en timme pilates och 90min ashtangayoga. Jag kände mig som den heffaklump jag är men det var iallafall skönt att kunna träna rättså effektivt utan desto mera sammandragningar. Bara några gånger fick jag lov att ta ett par extra pauser.

Ganska low har jag varit idag men har gjort mitt bästa för att göra det bästa av dagen. Imorgon får vi som tur kärt besök!

Tjockis

Idag var vi på rådgivning. Jag brukar gilla rådgiviningen eftersom vi får höra knyttets hjärta.
Idag gillade jag inte rågdivningen. Jag har tydligen gått upp för mycket i vikt. Hälsovårdaren undrade om jag har ätit myckt godis och snask och såg inte övertygad ut då jag sa att nej, det har jag inte.
Det lilla godis och onödigt jag hittills har ätit lär jag nu i varje fall lämna bort helt och hållet men varifrån ska jag sen börja ta? Det är ju inte precis som att jag kan börja dra ut på löppass för att kompensera.
Det ser ut som att min rädsla för att bli riktigt fet nu kan bli sann trots allt. Folk brukar säga att nej, nej det blir du inte om du inte äter en massa onödigt. Det verkar tydligen inte stämma in på mig eftersom jag anser mig äta mycket normal mat i normala mängder.

Nu funderar jag på om jag månnde får gå på lunch eller ej eftersom det idag severas lasagne.

Usch detta var inte roligt alls.