söndag 10 juli 2016

Inredningsinspiration

Jag har fått inredningsfnatt. Plötsligt har jag massor av projekt jag genast vill få fixade här hemma. Jag ska sy (!! Jag kan inte sy)  fyra gardiner. Jag har köpt ett tyg till hjälpköket, till barnens sovrum blir det gula finlayson elefanter, till lekrummet gärna Marimekkos räsymatto alternativt en lite billigare variant från Spira. En tillfällig lösning till gästrummet tror jag det blir samma elefanter från finlayson men gråa bara för att jag älskar just det mönstret och den färgen men tycker barnen ska få lite roligare (gul, vilket även är Edwins absoluta favoritfärg). Om jag hittar på nåt annat i gästrummet funkar ju gråa elefanterna ju sedan att byta med för att då variation i de andra rummen eftersom modellen kommer bli identiska, enkla kappor.

För att gardinerna ska funka i barnens sovrum måste vi äntligen måla om, måla bort ränderna på väggarna som jag har tänkt göra i tre år nu men aldrig kommit till skott.

Sen behöver vi en skohylla som även kan användas som bänk. Ikeas gamla hemnes, som inte finns till försäljning längre, har jag resultatlöst sökt länge...
Jag ska riva ut bänken i hjälpköket och fixa en skänk/bord (tänk skänk med en rad öppen förvaring högst men tomt space nertill så att en skohylla kan placeras under....) Den perfekta skänken/bordet har jag dock ej hittat ännu. Borde väl bli snickare för satt förverkliga mina visioner.

Till gästrummet söker jag också en utdragbar säng i 60-tals stil. Gärna med förvaringslåda under. Har en på lut.
I vardagsrummet tycker jag vi behöver en liten 50-tals inspirerad skänk. Helst enkelt för att det skulle passa bra. Håller ögonen öppna.
Det är roligt men utmanade och tidskrävande att söka möbler och inredning second hand. Extra belönande då man hittar det man söker. 

Det är väl de största sakerna jag funderar på. Sen finns lite annat smått och gott jag gärna skulle fixa. Och även större saker som att bygga helvägg klädskåp i sovrum och totalrenovera båda badrummen. Men det tar vi nån gång i framtiden. Och ja, så hade jag tänkt bygga en lounge ute på terrassen men tror vi fixar det nästa sommar..

Om ja inte visste bättre skulle jag tro att jag boar. Det gör jag inte i ordets rätta bemärkelse. Ska återkomma med bildbevis efterhand jag ror i land delar av min projekt.