lördag 13 april 2013

Att leka

Med risk för att vara tjatig. Kakkakaffe skriver om fri lek. Och det är ju precis det här som är en av de sakerna jag vill ge mina barn. Ge dem möjlighet att vara ute på egen hand, skapa sina lekar och fantasivärldar.
Visst kan man växa upp på andra sätt också. Det är inte det jag säger. Men att ge mina barn detta är nåt jag vill prioritera. Antagligen delvis pga av alla mina egna barndomsminnen och att en stor del av de fina minnena utspelar sig i skogen bakom vårt hus. Det var den bästa lekparken. Det fanns oändligt med möjligheter, lekar och äventyr i den.

Vi läser tillsammans

Det vi gör allra mest hemma hos oss just nu är läser. Agnes har alltid tyckt om att läsa men denna läsarglädje har nått en helt ny nivå. Hon väljer ut en bok, kommer med den i högsta hugg och säger "köh, köh" (jag har ännu inte riktigt luskat ut vad det är hon säger men innebörden är iallafall klar och tydlig). Sen säger hon "famp" vilket betyder famn och så ska det läsas. Men det räcker inte med den ena boken. Nej. Hon hämtar nya i all oändlighet (hon har oförskämt många böcker!!).
Jag vill verkligen uppmuntra hennes intresse för böcker så vi läser och läser. Många böcker, ofta. Jag räknar med att hon i något skede kommer att intressera sig för att läsa på egen hand också. 

Just nu hör jag hur hon sitter i sin pappas famn och läser. Lyssnar, härmar bläddrar. Ett mycket skönt sätt att avsluta min sovmorgon.