onsdag 8 augusti 2012

Dendär tekniken

Jag försöker fixa bloggen så att jag kan svara på era kommentarer så att det liksom hör ihop i samma "tråd". Det går inte så bra. Med denna mall funkar det tydligen men så här vill jag ju inte att det ska se ut. Jag är verkligen inget tekniskt underbarn. Jag ger upp för ikväll och prioriterar lite välbehövlig sömn istället.

Barnkammaren


Tystnaden beror till stor del på att sömnbristen börjar kännas av ganska ordentligt nu. Eller, det är väl kombinationen av minimalt av sömn i rätt många månader nu och 1,5 vecka av kämpande med mjölkstockning som börjar ta ut sin rätt.
Idag fick jag dock plötsligt lite extra energi och städade lägenheten samt tvättade undan all tvätt. Konstigt mycket fixande har jag hunnit med och inser nu att det delvis beror på att Agnes har sovit hela två långa pass idag! Dett kan jag meddela att är stort här hos oss. Ja, det är faktiskt så att Agnes, som också kunde kallas för snuttsovarnas snuttsovare, har börjat sova långa sovstunder (1,5h-2h) oftare och oftare sedan hon blev 6 månader. Hoppas, hoppas att det håller i sig. Det är nämligen en viss skillnad i lilltösans humör och ork också då hon sover 2 långa + en kort istället för tre kortisar per dag vilket inte är så konstigt med tanke på hur stor skillnad det kan vara på sovda timantalet hon sover på dagen. Hon kan alltså sova upp till kring 2,5h mera under dagen än då hon tar sina små snuttar. Inte konstigt att hon är mera av en solstråle. Som sagt, får hoppas detta är nåt som håller i sig och blir mera av en regel än ett undantag.


Förutom vardagsruljansen så funderar jag en del på hur vi ska börja fixa i Agnes blivande rum. Jag tycker nämligen att det så småningom börjar bli dags att kasta ut de mesta ur rummet, som nu fungerar som gästrum/arbetsrum ,och fixa det trevligt för Agnes även om jag inte tänkt att hon ska flytta in riktigt ännu.


Bilden är lånad från  Projectnursery där man för övrigt kan hitta många fina lösningar och inspiration.