torsdag 23 februari 2012

Sova sittande

Inatt sov gullungen ca 5h i ett kör! jag trodde inte det var riktigt sant. MEN hon sov i min famn(!) efter x-antal försök, som alla slutade med att hon vaknade och skrek ett tag till igen, att lägga ner henne gav jag upp. Jag fixade med kuddar för att kunna sitta i halvliggande ställning och slumrade sedan med en bebis i famnen fram till första matstunden. Och, ja jag vet att detta var en dålig idé. Vänjer hon sig vid att få sova i famnen även på natten så har vi riktigt knepiga tider framöver.

Trots en nästintill sömnlös natt för min del (tack och lov för de fantastiska hormonerna som ger en superpowers!) tog jag, efter rådgivningen, babyn och hunden på en timmes promenad i tövädret och snöhögarna. Konstaterade att det nog kunde vara fiffigt med en redig, stabil vagn i det här föret i alla fall. Vår nuvarande är lätt, smidig, lätt att ta med i bilen, rymms bra i bussen och kommer att vara underbar då snön smälter. Men som det ser ut nu lär det ta ett tag före dessa snömassor är väck.
Jag funderar på en vagn typ i stil med emmaljungas city cross...(?) Har ni tips på en stabil vagn som fixar oplogade snövägar och ordentligt ojämnt underlag?

Nu ska jag försöka lägga ner en sovande liten tös som snusar sött på armen...