måndag 30 juli 2012

Äta självNu har det börjat gå lite bättre att sitta i matstolen. Hon lutar sig inte lika mycket framåt mera så nu försöker vi oss igen på att öva lite sittande under varje måltid. Extra roligt är det ju då man får ha en egen sked! Den är inte bara rolig att äta med utan även bra att trumma med och så kan man kasta den på golvet och se hur många gånger mamma lyfter upp den.
Dagens lunch bestod av köpt potatis-broccoli vilken jag tyckte smakade riktigt äckligt men beslöt mig för att bjuda åt Agnes trots allt eftersom jag inte fixat lunchportioner igår som planerat. Istället kämpade jag med mjölkstockning hela eftermiddagen och kvällen.

Idag återgick vi till vardagen efter Franks 4 veckor långa semester. Igår hade jag faktiskt, förutom dåligt humör pga av mjölkstockningen, lite ångest över att jag ensam ska ha ansvaret om dagarna igen. Det har dock gått fantastiskt bra idag, Agnes vaknade kvittrande klockan 8 och var på strålande humör hela förmiddagen då det var lek och butiksbesök på agendan. Tog en sällsynt lång förmiddagsvila på 1,5h ute i vagnen varefter hon var en liten solstråle igen och hon lekte ett tag för sig själv, lite gemensamt bus, en lång och trevlig lunch (det tar ganska länge då man ska äta själv ;)) och efter en mys och lässtund somnade hon bums efter amningen och i det skedet är vi nu- en sovande bebis och en mamma som chillar lite med en kopp kaffe.
Så nu känns det rätt okej ändå att komma igång med vardagen. Lite tydligare dagsrutiner för oss båda och så småningom börjar det ju en del aktiviteter att delta i igen. Jag ser också fram emot att komma in i lite mera hälsosamm vanor gällande mat och träning igen. Det där med att äta nåt gott endast en dag i veckan kan jag lugnt konstatera att skippades under "semestern".