fredag 12 februari 2010

Grått eller brunt?

Vi har sprungit på möten med olika banker de senaste dagarna för att få konkurrenssätta det lånelöfte vi fått och sätta lite press eftersom vi rätt fort märkte att vi är eftertraktade kunder. Nu ser det nog ut som att vi kommit fram till ett deal vi är nöjda över. Förvånansvärt roligt att ha låne-möten. Mycket nytt för mig att ha koll på, men oj vad mycket jag har lärt mig under den den senaste tiden.

Annat roligt jag syssalar med är att fundera över vilka material vi vill ha i nya hemmet. Köksdörrarna kommer bli vita, väggen i köket vitt glas (mellan övre och nedre skåpen) MEN köksdilemmat är färgen på köksbänken. Jag har länge tänkt mörk brun, men grå är den planerade färgen. Nu är jag osäker. Funderar även på att byta ut alla köksmaskiner från vill till rostfritt stål-om det inte blir hutlöst dyrt.

Det blir stora vita kakel i badrummet (exakta måtten måste vi ännu bestämma oss för) men vilken färg vill vi att golvkalet ska bli? dessa har vi att välja mellan:
http://www.upofloor.fi/upofloor_fi/upofloor_oy/etusivu/tuotehaku/ShowProduct.eviacms/product/17673/Urban%20Silk

Någondera av de mörkare tänker jag. Det beror väl kanske på om det blir brun eller grå köksbänk för att följa den röda tråden.

Glasskivan kommer väl ungefär se ut såhär:En brun bänksskiva ungefär såhär:
...och en grå lite hitåt:(tyvärr följer inte utsikten med de gråa köksbänkarna, då vore det ett enkelt val ;)

Vi ska nog ta några rundor i butiker för att kolla in exempelkök och fundera och känna efter. Som tur har vi tid på oss att besluta oss. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad över att ha problem som dessa.

4 kommentarer:

 1. Kom ihåg att en bänkskiva i trä kräver viss skötsel vilket sten eller marmor inte vbehöver lika mycket. trä ger mera värme, men jag personligen tycker den gråa blir lite tråkig.
  Härligt med ett nhytt hem och dessutom ett där man får vara med och planera själv!
  Me like!

  SvaraRadera
 2. Svart granit.
  Det enda rätta.
  Egentligen.

  SvaraRadera
 3. hej systro, det är roligt att läsa
  din blogg! aldrig att jag annars skulle ha reda på kakelfärgerna i ditt huvve! :)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle faktiskt aldrig ha kommit på alternativet grå köksbänk om det inte vore det ända alternativet. Brunt har varit det jag själv varit inriktad på sen vi började fundera på att eventuellt renovera (tidigare lägenhet som vi inte köpte) och vi får nog byta färg men vet ännu inte vad vi eventuellt måste betala extra för det. Grått är nog rätt kallt, jo och jag tror att det inte är "jag". Men ska gå och kolla på motsvarande exempelkök för att kunna ta beslutet. Svart granit är så du Toscha, dock inte alls jag.

  SvaraRadera