tisdag 4 maj 2010

Choko

Ingen hänger tydligen med på socker-strejken. Men det gör ingenting, ni hinner ännu med! Den börjar imorgon eftersom Frank bakade chokladkaka idag. Ni som inte hänger med får gärna komma på besök och äta upp den så det bli enklare för mig att låta bli den- Välkomna!

8 kommentarer:

 1. Jag är med på chokladstrejk.
  Om du förlorar får jag Cafu.

  SvaraRadera
 2. Inte chokladstrejk. Sockerstrejk. Du kan inte få Cafu för han får ju inte bo hos dig.

  SvaraRadera
 3. Sorry vännen, jag stöder dig i allt och är med på det mesta.. men någon sockerstrejk får du aldrig med mig i.. ser inte riktigt vitsen med det innan man faktiskt börjar vara ohälsosamt överviktig eller nåt.. :P att hålla sockerintaget inom rimliga gränser visst, men du får mig aldrig att hålla mig helt borta från livets små godsaker -varken sötsaker eller annat ;) och jag tycker nog du kan unna dig lite du också!!

  SvaraRadera
 4. Som redan konstaterats, Cafu kan bo på Omena hotellet.
  Choko skulle ha varit lätt för mig, eftersom jag bara kan äta vege-choklad.
  Socker är däremot vad jag lever för.
  Tränar hårt inne i veckorna för att kunna äta ett kilo godis på helgerna.

  SvaraRadera
 5. Camu:Jo, man ska nog unna sig gott i livet. Måtta med allt. Dock behöver man inte socker till nånting, tvärtom tror jag faktiskt att socker bara är dåligt för kroppen så ett totalstopp av den varan under en tid tror jag bara är hälsosamt.

  Toscha: Usch, han sku ju bli jättelessen av att bli inhyst där alldes ensam :(:(

  SvaraRadera
 6. Linn, snälla säg att du skämtar när du säger att man inte behöver socker till nånting för annars börjar jag en lång föreläsning och bevisföring tills du tar tillbaka det.. kan berätta exakt vad som händer om du inte äter socker.. folk har dock en tendens att proppa i sig för mycket socker till den milda grad så att det blir "giftigt" för kroppen, men alla behöver socker (dvs kolhydrater (både sk snabba och långsamma i passliga mängder!!)

  SvaraRadera
 7. Jag kommer inte att ta tillbaka det. Raffinerat vitt socker behöver inte kroppen, däremot behöver kroppen kolhydrater-självklart (ja, jag vet att socker är kolhydrater)! Men det finns oändligt med hälsosamma kolhydrats-alternativ som ger kroppen mera näringsämnen än ren energi. Socker (rent socker) behöver inte kroppen.

  SvaraRadera
 8. precis,
  så du håller ju med om att man behöver få i sig socker i någon form. Det var ju det jag vill få fram.. att man sen hellre väljer hälsosammare alternativ än sk raffinerat vitt socker är ju bra, men det finns dieter idag som går ut på att undvika alla former av kolhydrater/socker och de är bara bullshit. Det var det jag ville försäkra mig om att du inte talade om.
  Oberoende om man sen äter raffinerat vitt socker eller fruktsocker eller you name it så blir det i slutändan till glukos i kroppen, det ohälsosamma ligger fram i att "rent" vitt socker bryts ner snabbt och far direkt ut i blodet i from av glukos och höjer därmed blodsockret alldeles för snabbt vilket skapar obalans och får sedan blodsockret att rasa lika lavinartat vilket ger sympton som trötthet, huvudvärk och ett enormt sötsaksbehov. Laktos (från mjölk), fruktos (från frukter och grönsaker)måste bearbetas lite mera innan det når blodeti form av glukos och därför höjs blodsockret jämnare och hålls på en jämn nivå. Men allt blir till glukos i kroppen oberoende varifrån det kommer.
  Lagom av allt brukar vara bäst, även när det gäller light (sötningsmedel) vs raffinerat socker :P

  SvaraRadera