lördag 23 april 2011

Tappa tråden

Det är oerhört irriterande att tappa tråden och tappa själva poängen. Det gör jag relativt ofta. En av kvällens heta ämnen var LCHF- dieten. Jag hade en liten utläggning gällande att jag redan som den är äter lite kolhydrater och socker och blir väldigt sällan sugen på sötsaker, det hör helt enkelt till min vardag och det är min kropp van vid. Såhär långt kom jag typ då jag tappade bort mig/samtalet gick i en annan riktning. Min poäng var på kommande; vad skulle jag tjäna på att öka fettintaget i min diet? Vilka hälsoeffekter kan jag, enligt förespråkarna, vänta mig med att äta avsevärt mera fett? (och ev dra ner ännu mera på kolhydraterna).

Att jag inte fick sagt detta störde mig alldeles oerhört. Att blogga ner det gör att det känns en liten aning bättre, heh.

Men min fråga återstår fortfarande, varför skulle LCHF vara bra för mig?

2 kommentarer:

  1. kanske skulle lchf inte vara bra för just dig, alla dieter passar inte alla! Om du går och känner dig hungrig på dagarna så hjälper den ökade fettmängden att hålla dig mätt. På så sätt kan du få ner din kolhydratandel till nästan 0...
    Men, om du nu har en kropp som du trivs med, har matvanor som får dig att må bra... varför ska du då gå över till nått annat???

    SvaraRadera
  2. Det var mera en hypotetisk fråga, jag är nämligen inte påväg att pröva lchf men jag är mycket intresserad av mat och hälsa och funderar därför över vilka hälso effekter en lchf-diet kunde ge mig. Jag har nämligen inte riktigt förstått hälso aspekten med att äta så mycket fett (om man inte räknar med mättnadskänsla utan tänker mera fysiologiskt.) Vad jag förstått så är ändå tanken att dieten ska användas som en livsstil inte bara en kortsiktig diet.

    SvaraRadera