fredag 5 augusti 2011

Preggot växer

Jag vet att det är meningen att man ska växa som gravid. Det hör liksom till att gå upp i vikt då en liten människa växer inne i magen på en.
Fram till för några dagar sedan har det gått helt okej att känna hur kläderna spänner lite mera för varje dag. Men plötsligt, de sista dagarna av österbottensemestern satt en akut angst in. Jag känner mig nu enorm och är säker på att jag gått upp 10kg. Minst. Jag har dock bestämt att inte ställa mig på vågen hemma utan kommer endast att väga mig på rådgivningen, vilken nästa gång blir inkommande fredag. Förhoppningsvis säger hälsovårdaren att jag inte alls förvandlats till en fettboll utan har några lugnande råd att ge mig.
Jag är plötsligt livrädd för att gå upp 30kg.

2 kommentarer:

  1. Du och din viktfixering! :) njut nu av din tid, Du är fin! :) Vid nionde månaden kanske du når upp till min normalvikt...

    SvaraRadera
  2. Ja, fast sen senaste tiden har jag faktiskt kommit ganska bra ifrån mina fixeringar och mat-angstigheter och lärt min att njuta mera av livet. Hittills under preggo-tiden har det som sagt inte vart nåt problem trots att kroppen ändras fort och det är svårt att hänga med i alla svängar.. Kanske det var semestermaten och allt ute-ätande som gjorde sitt. Eller så är det bara hormonerna som slår bakut igen.
    Imorgon är jag mycket troligt euforisk igen och angsten som bortblåst :)

    SvaraRadera