onsdag 28 december 2011

och på tal om...

På tal om frissa- besöket så undrade hon om jag har "tehnyt lapsen viime aikoina" eftersom jag har så mycket korta, nya hårstrån.
För det första, säger man verkligen så på finska!? det låter ju totalt knasigt att fråga nån om de gjort barn den senaste tiden! Hon hade i och för sig en ganska kraftig dialekt, hon var tydligen hemma från uleåborg, så det är kanske ett dialektalt uttryck?
För det andra (eller det borde kanske vara för det första) så ser väl vilken mupp som helst att jag är gravid för tillfället. Jag vet inte om hon försökte vara finkänslig ifallomatt jag skulle ha nån sorts sjukdom som gör att magen sväller upp som ett klot, men situationen blev rätt lustig. Jag satt nog och stirrade på henne några sekunder först och funderade på om jag hört frågan rätt eller om hon skämtade. Sen var jag helt enkelt tvungen att fråga, anteeksi mitä?!! varvid hon till min stora förvåning verkligen upprepade frågan. Jag hade inte hört fel. Då jag informerade henne om att jag är gravid NU och har drygt tre veckor till beräknad tid verkade hon dock inte speciellt överraskad över själva graviditeten men dock över att det var så lite kvar.
Om hon verkligen trodde att det var flera månader kvar eller om hon bara sa så vet jag inte.

Imorgon ska det vägas och mätas igen så då får vi se om hälsovårdaren och läkaren tycker magen verkligen är liten för veckorna. Jag känner mig i allafall enorm och är extremt glad över att det inte är flera månader kvar.

1 kommentar: