söndag 18 mars 2012

Matprat

Denna, idag 7 veckor gamla, bebis har nog missförstått det här med ätandet. Istället för att börja äta mera sällan äter hon nu ofta ännu oftare! Det betyder alltså att det inte är nån ovanlighet att hon äter med 1h eller 1,5h mellanrum.
Eller är det jag som missförstått nåt nu igen? Hur länge är det riktigt möjligt att en bebis ska behöva äta så här ofta(?)

4 kommentarer:

 1. Jag läste nånstans att de börjar äta mer sällan vid ca 4 månader. Vi väntar ännu, Molly nästan 4 mån nu.

  SvaraRadera
 2. De har ju sina tankningsperioder då de mitt i allt vill äta hela tiden...:) det går i vågor. Så det är nog, som det mesta annat, helt normalt...haha...kram, Maria

  SvaraRadera
 3. Och jo, precis som Izabella skriver så går det i vågor. Hon kan ha en tankningsperiod på gång nu. Så var det någon som sade att det är tungt att suga på bröstet och att en del bebisar därför inte orkar äta så mycket åt gången och därför äter lite och ofta... Så tror jag det var med Molly de första två månaderna i alla fall. Nu har hon ätit lite mer sällan ändå. Kanske med 2 timmars mellanrum. Men att det skulle gå 3-4 timmar kan jag bara drömma om. Förutom om hon sover länge i vagnen på dagen.

  SvaraRadera
 4. Hon hade tydligen några tankningsdagar för nu har hon nog igen ätit med ca 2h mellanrum- MEN nu har hon faktiskt sovit 4h några nätter utan mat! och dessutom sovit upp till 3h i vagnen på dagen, senast idag då jag shoppade i Sello, hehe. Nå, detta är nu en intensiv period som stundvis känns ganska tuff då jag själv är så "fast" (dock kinde vi ju nog underlätta genom att flasmata nu som så så att jag kunde vara borta nån längre stund, vi har bara inte liksom kommit till skott riktigt med den där flaskan..) och det är bara att följa hennes behov. Vi hinner nog med fasta mattider och rutiner ännu :)

  SvaraRadera