tisdag 17 april 2012

chokladen

Idag har jag haft en crazy dag. Ingen chans att få fixat ihop nån lunch så jag kikade i kylskåpet för att hitta nåt energirikt att äta i farten. Jag såg på hyllan där en hel del choklad samlats de senaste månaderna och tänkte att "äh, kanske hon inte ens reagerar. Jag gör ett försök". Så jag åt lite choklad och jag kan nu konstatera Att det tycker inte Agnes mage om. Tillbaka på listan som jag inte kan äta alltså.

Hur gör föresten ni med småttingar för att lyckas få i er vettig lunch. Jag kan inte komma på en enda gång under dessa tre månader som jag har hunnit tillaga och äta en ordentlig (som kräver lite mera tillagning än fixa en smörgås typ) lunch utan att behöva pausa x-antal gånger eller slänga i mig maten snabbt som bara den. Tacka vet jag mellanmålskex och sojamjök.

5 kommentarer:

 1. Min mage slog helt slint just pga av det att jag åt dåligt och oftast slängde i mig maten. Jag fick börja tänka efter ordentligt vad jag åt och hur jag åt så nu tillreder jag maten en dag i förväg på kvällen då mannen är hemma och passar lilltösen. Morgonmålet äter jag medan tösen härjar i gymmet eller glatt sitter i sittern. Lunch passar jag in då hon sover mitt på dagen och sedan äter jag knäckebröd och blåbärssoppa på eftermiddagen i något skede då hon är på gott humör och klarar sig en stund själv på golvet.

  Böjar hon gråta så får sätter jag mig på soffan och har henne liggande där och tröstar henne med en hand medan jag fortsätter äta i lugn och ro.

  SvaraRadera
 2. Låter bekant- om vi är på stan är det super lätt att ta en lunch- men ifall vi är hemma så "glömmer" jag lite att äta.. måste ha något färdigt i kylskåpet från dagen innan, eller sen typ spenatplättar som går super snabbt att värma i stekpannan :D annars äter man lite allt möjligt under dagen ;)
  men mitt största problem är att ja int alls är hungrig- så måst nästan tvinga mig att äta...

  SvaraRadera
 3. Jag gör som Pia. Fixar mat så det räcker till nästa dag som lunch. /jonna

  SvaraRadera
 4. Jag gör också som ovanstående, fixar lunch kvällen före, eller äter oftast det som lämnat kvar från middagen. Morgonmål får jag alltid äta i lugn och ro, för då trivs lillkillen i sittern, men lunchen försöker jag äta då han sover - men de går ju inte alltid så som man planerat ;) Förresten, er dotter e supersöt en riktig blanding av er båda två :) kram

  SvaraRadera
 5. Ja, jag borde väl göra som ni gör och förbereda nåt dagen innan...inspiration för matlagning ligger dock på minussidan för tillfället. Morognmålet hinner jag oftast få i mig då hon ligger på golvet eller i sittern men på dagarna har jag inte längre nån aning om hur hon sover mera. Förut sov hon oftast en längre lur typ mitt på dagen då vi var ute och gå, fortsatte sova inne ett tag men numera så vaknar hon ofta nästan genast vi kommer in. Och så har hon blivit en hejare på att ta powernaps så man har aldrig riktigt nån aning om hur mycket tid man har på sig vilket leder till att jag slukar maten på några minuter.

  SvaraRadera