söndag 24 juni 2012

Smakprov


Agnes har fått smakportioner nu i två veckors tid. Ja, jag skrev ju att jag tänkt helamma till 6 månader men jag hade inte riktigt fattat att det innebär att man inte ger någonting annat än bröstmjölk. Huvudsakligen amma fram till 6 månader kan man alltså säga istället.
Den första veckan testade vi batat. Jag valde batat eftersom den är rätt söt och sött är tydligen nåt som ska vara poppis hos bebisar. Nåja, bataten blev inte precis poppis. Det mesta, om inte allt, kom nog ut tillbaka under varje försök. Samma sak var det med nästa smak, potatis. Ja, hon till och med rös och grimaserade en av de första gångerna hon smakade potatis. Men sen plötsligt, efter 3 potatisdagar, började hon gapa stort efter mera och åt verkligen upp det hon fick i munnen istället för att spotta ut. Och så har det varit sedan dess. Hon gapar efter mera och jag vågar inte riktigt ge henne så mycket som hon skulle vilja ha.
Idag var det premiär för morot och även denna gång fick jag sätta stopp före Agnes var nöjd. Hon fick äta sig mätt på mjölk efteråt istället.
Det känns jätteroligt att hon verkar tycka om mat och äter med god aptit. Vi ska hoppas att det fortsätter så.

Såhär roligt är det att äta potatis!
 

Nu har det föresten gått bättre med nattningarna både på dagarna och kvällarna. Hon har inte skrikit hysteriskt på ett par dagar nu så vi njuter och hoppas att de goda rutinerna håller i sig. Bröstvägran håller i sig men jag har lyckats lura henne att äta från vänster genom att ändra ställning så att hon ligger på min vänster sida istället för framför kroppen. Liknande position för henne som när hon äter från höger alltså. Får se hur länge det tar före hon fattar att jag "lurar" henne. Flaskan vägrar hon fortstättningsvis...

3 kommentarer:

 1. Åh va kul med att få börja ge smakprov! Jag har faktiskt funderat att nu i veckan ge åt Liam, eftersom han är så pass "stor" baby och jag tycker han hålls int riktigt mätt bara på bröstmjölk.. Å kul å läsa att Agnes diggar :)

  Skönt att det gått bättre med nattningarna, för här hemma hos oss har den "jobbiga" fasen också gått över. Visst tar det sin tid före Liam somnar inför natten, men inge skrikfest eller bröstvägran mera. Så vi hoppas även att Agnes flaskvägran är övergående :)

  kram

  SvaraRadera
 2. Här är också potatis och morot riktigt pop, men batat går inte alls ner lika bra. Men maten smakar och man gapar stort efter mer och kul att det är den vägen.

  SvaraRadera
 3. Pipsan, roligt att läsa på din blogg att Liam också gillar fast föda. Jag tycker att det är ett roligt nytt skede att få börja ge smakprov och ännu roligare att se hur de är nyfikna och verkar njuta av de de små barnen också.
  Pia, javisst är det ju roligt då maten smakar och det blir en spännande och rolig upplevelse för alla :)

  SvaraRadera