onsdag 8 augusti 2012

Barnkammaren


Tystnaden beror till stor del på att sömnbristen börjar kännas av ganska ordentligt nu. Eller, det är väl kombinationen av minimalt av sömn i rätt många månader nu och 1,5 vecka av kämpande med mjölkstockning som börjar ta ut sin rätt.
Idag fick jag dock plötsligt lite extra energi och städade lägenheten samt tvättade undan all tvätt. Konstigt mycket fixande har jag hunnit med och inser nu att det delvis beror på att Agnes har sovit hela två långa pass idag! Dett kan jag meddela att är stort här hos oss. Ja, det är faktiskt så att Agnes, som också kunde kallas för snuttsovarnas snuttsovare, har börjat sova långa sovstunder (1,5h-2h) oftare och oftare sedan hon blev 6 månader. Hoppas, hoppas att det håller i sig. Det är nämligen en viss skillnad i lilltösans humör och ork också då hon sover 2 långa + en kort istället för tre kortisar per dag vilket inte är så konstigt med tanke på hur stor skillnad det kan vara på sovda timantalet hon sover på dagen. Hon kan alltså sova upp till kring 2,5h mera under dagen än då hon tar sina små snuttar. Inte konstigt att hon är mera av en solstråle. Som sagt, får hoppas detta är nåt som håller i sig och blir mera av en regel än ett undantag.


Förutom vardagsruljansen så funderar jag en del på hur vi ska börja fixa i Agnes blivande rum. Jag tycker nämligen att det så småningom börjar bli dags att kasta ut de mesta ur rummet, som nu fungerar som gästrum/arbetsrum ,och fixa det trevligt för Agnes även om jag inte tänkt att hon ska flytta in riktigt ännu.


Bilden är lånad från  Projectnursery där man för övrigt kan hitta många fina lösningar och inspiration.

5 kommentarer:

 1. Hoppas mjölkstockningen äntligen skulle ge sig. Usch! Är livrädd också att få de, nu när Elliot äter mjölk mera sällan.
  Härligt med att fixa barnrum. elliots rum är nästan klart, väntar bara att slippa min crosstrainer, den tar så mycket utrym.

  SvaraRadera
 2. Hur många gånger sover hon på dagen? Vår tös sover bara två tupplurar nu, en lite längre på 1,5-2 h och en halvtimmes. Hon har varit lite mer gnällig av sig, men hon hon får sova mer än det så somnar hon aldrig på kvällen.

  Vi har också funderat på att börjar ställa i ordning mitt arbetsrum som barnrum. Måste bara komma på vart jag ska lägga mitt enorma arbetsbord först... Men ska bli kul att få inreda lite.

  SvaraRadera
 3. Mjölkstockningen börjar nog ge med sig verkar det som. Man får nog minsann vara försiktig och på sin vakt då man börjar med fast föda om man har tendens att få stockning, vilket jag verkar ha. En del har ju dock inga problem alls under hela tiden de ammar.

  Pia, hon sover nästan alltid tre gånger oavsett om hon sover sina korta (30-40min) eller längre (1,5-2h). Hon sover dock aldrig 3 långa utan max 2långa + 1 kort. Det lustiga är att om hon sover korta stunder är hon oftast vaken närmare 3h i streck medan hon blir riktigt trött redan vid 2h då hon sover längre lurer. Jag tycker att 3 gånger känns som ganska mycket, jag tycker att det verkar som att många 6månaders bebisar verkar klara sig med två sovstunder...Nå, de lär väl nog minska för vår del också så småningom :)

  SvaraRadera
 4. Säkert jobbigt med mjölkstockning! Jag kan bara tänka mig hur jobbigt de måste vara.. Men skönt att Agnes sovit längre sovpass så du hunnit fixa. Själv bad jag sambon å promenera med Liam och hunden så att jag fick städat och bykat :) för Liam har varit en riktig famnbebis idag!

  Vi har också funderat på Liams kommande rum, och beställde tapeter för några dagar sedan. Skall bli roligt att fixa :) När har ni förresten tänkt flytta Agnes i eget rum? Jag tror faktiskt att vi skall så småningom sätta Liam i eget rum och sova, för jag ammar ju inte längre och dessutom äter han endast en gång per natt.. men får se om jag kommer att få sovt någo då.. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt när det blir flytt till eget rum, det beror väl en hel del på hur nattätandet utvecklar sig. Hon äter nu oftast tre (!!) gånger per natt så det känns lite opraktiskt att flytta henne till annat rum före vi fått bort nattätandet helt alternativt till en gång per natt. Säkert kommer det att vara ganska spännande i början då man ju blivit van att ha en bebis snusande intill den egna sängen men nog vänjer man sig väl fort vid det också :)

   Radera