tisdag 21 augusti 2012

Låg energinivå


Vi är lite trötta här. Eller närmare bestämt är det jag som är trött. Det känns som att det plötsligt kommit ikapp mig- all sömnskuld. Att jag plötsligt känner att jag inte sovit en hel natt på kring 8 månader nu (nej Agnes är knappt 7 månader men man sov ju inte precis hela nätter tiden före hon anlände.). Pluttfia äter 2-3gånger varje natt men utöver det så har hon ett himla liv. Det bökas och vänds, sparkar och gymnastiserar. Högljutt. Mellan varvet gnäller hon för att hon tappat tutten eller för att hon vänt sig till magen och ligger och håller upp huvudet halvt i sömnen och inser inte att man faktiskt kan lägga ner huvudet och fortsätta sova. I praktiken innebär det väl att det blir kring max 2h sömn i ett kör.
På kvällarna är det fortsättningsvis också oftast en rätt lång gymnastikfest. Alternativt somnar hon rätt fort men vaknar efter 40minuter och drar igång ett jumppapass. Så länge hon är nöjd så är det ju bara att låta henne gymnastisera men då en övertrött flicka ska gymnastisera med våld trots att hon egentligen vill sova är det inte alltid glada miner. Nu varvas det även med skrik vissa kvällar vilket verkar bero på tänderna.

På nåt konstigt sätt orkar man ändå trots minimalt av sömn. Men för tillfället känner jag att det är seriös prioritering av vad energin sätts på.

Som tur är Agnes oftast glad om dagarna, med undatag av då tänderna bråkar, och hennes skratt och leenden får en fort att glömma tröttheten för en stund. 

4 kommentarer:

 1. Äsch... Hur länge tänker du fortsätt amma? Vilken tid är det hon vill äta? Är det på morgonnatten eller mitt i natten?
  Då Luie var i ungefär samma ålder så tampades vi med samma grej. "Mannerheimtanten" sa då att Luie utan problem borde kunna sova hela natten utan mat om han ätit gröt på kvällen och druckit mjölk. Det tog inte många kvällar med tutt-i-stoppning innan grinandet lugnade ner sig. Jag satte som gräns kl.5 på morgonen. Om han grinade innan kämpade vi med tutten, efter kl.5 gav jag ca.150ml mjölk och då sov han typ 2 h till på det. kämpa! /Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte bestämt hur länge jag ska amma men eftersom det går så otroligt smidigt just nu (bortsett från nätterna) så fortsätter jag nog ett tag till.
   Hon brukar oftast äta en gång där vid midnatt och ibland en gång till redan kring 01.30 och sista gången närmare morgonen kring 5. Jag ger henne alltid nappen först för att hon förhoppningsvis ska nöja sig med den och sova vidare utan mat. Men jag ger nog upp ganska fort, efter ett par försök, mycket just pga trötthet och jag vet att hon somnar så fort hon har ätit. Man borde väl ta tag i kampen på allvar så man sku få bort ätandet. Hon ska ju nog klara sig utan att äta på natten i det här skedet och hon äter ju dessutom jättebra på kvällen- ordentligt med gröt (hon fullkomligt älskar kvällsgröten:)) och mjölk. Nå, nog ska det ännu bli fason på sovandet/ätandet. Trötthetssvackor kommer ju emellanåt men sen hittar man nog orken igen.

   Radera
 2. I feel you! Fösöker tänka att sömn är överuppskattat;) men joo, väntar att få sova sådär 5-8 h i sträck:) elliot har varit under nätter mycket orolig nu några nätter pga. flunssan och tror även han har en tand som just spricker igenom. Hur har ni nästa vecka, tror vi är riktigt friska då och skulle gärna ses igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi stakin, klart det påverkar sömnen då han är sjuk. Hoppas han blir frisk fort för det skulle absolut vara roligt att ses snart igen. Nästa vecka funkar måndag eller tisdag men vi kan ju höras närmare mot slutet av veckan då ni ser hur ni mår, om flunssan ger med sig.

   Radera