tisdag 25 september 2012

8 månaders koll

Idag hade vi 8 månaders läkarkoll vid rådgivningen. Agnes hade varit vaken i över 3 timmar då vi anlände till rådgivningen och jag anade ett mycket gnälligt besök - men där hade jag fel. Agnes tyckte det var roligt att få titta och smaka på intressanta leksaker och dessutom betedde sig läkaren lustigt som skulle ha henne att göra en massa saker, plingade med klocka och gav henne ännu mera leksaker.

Dagens nästan 8-månaders Agnes

Allt var bra med Agnes. Hon är 73cm lång och väger 8340gram. Fortsättningsvis lång och slank alltså, men det har hon varit hela tiden. Så det är bara att fortsätta på samma sätt, förutom att vi nu byter ut måltidsdrycken vatten mot ersättning då hälsovårdaren tyckte att allt som hon får i sig gärna får innehålla energi då hon ändå är rätt smal. Jag fick i samma veva veta att man tydligen inte behöver koka bebisens dricksvatten alls enligt rekommendationerna i Helsingfors. Jaha, det har vi gjort hela tiden.

Vi diskuterade också Agnes sovande; att hon i regel äter 3 gånger varje natt och därtill vaknar ett flertal gånger och är orolig. Vi fick en dvd vi ska titta på och förhoppningsvis få lite råd och hjälp av. I helgen lär vi väl äntligen ta tag i saken, flytta ut mig ur sovrummet och sätta Agnes i sömnskola. Håll tummarna!


 


8 kommentarer:

 1. Åå vad söt hon är! Sista bilden är fantastiskt fin. Vår Molly var 70,5cm och 8,1kg som 8,5 månader. Slank även hon alltså. Tur att man inte måste koka vattnet, för det har vi aldrig gjort. Molly slutade självmant med bröstmjölk vid 6-7 månaders ålder så då slutade också nattmatandet. Men nog vaknar hon till ett par ggr per natt ändå så inga hela nätter här ännu. Lycka till med sömnskolan! Vi har äntligen fått upp gardin i Mollys rum så nu ska hon nog snart få flytta till eget rum. Kanske hon till och med sku sova bättre!? Hoppas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge de växer fint enligt sin egen kurva så är det ju ingen fara att vikten är lite under medel. Jag har väl läst att man måste koka vattnet någonstans så det har vi gjort nu hela tiden, höh. Nå, ingen skada skedd- har bara varit lite mera jobb för min del.

   Vi funderar nog också på att flytta Agnes till eget rum småningom om vi bara får slut på nattätandet. Hon sover ofta så oroligt att jag ofta vaknar av hennes bökande även om hon inte alltid själv vaknar till. Hoppas ni också får lugnare nätter inom kort! :)

   Radera
 2. Alltså Agnes e så söt så söt :) och va hon sitter fint! Här har vi också en lång och slank bebis, och Agnes e säkert också en aktiv baby såsom Liam.
  Och lycka till med sömnskolan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon har nog ganska bra sittbalans och kan egentligen nog sitta utan stöd- men helt 100% litar jag dock ännu inte på henne så därför har jag ännu amningsdynan bakom som skydd om hon skulle tappa balansen och falla bakåt. Framåt till mage tar hon sig rätt bra, ibland vurpar hon lite på hakan men mattan är ju rätt mjuk att dyka ner i :) Hon kommer sig inte själv till sittande ställning från magen ännu..
   Och jo, aktiv är hon också minsann - det ska hända saker hela tiden och just nu är det ju sååå roligt att upptäcka världen! speciellt då man äntligen lärt sig att ta sig framåt med fart :)

   Radera
 3. Lycka till! Hoppas ni orkar och får igenom det! Väntar med spänning att läsa hur det går för er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, hoppas verkligen att det ska ge resultat.

   Radera
 4. Lycka till me sömnskolan!!! De e nog värt att försöka för att få sova ordentligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi börjar känna oss rätt slitna och trötta nu på grund av att vi sover så lite och hackigt så vi sku verkligen behöva en förändring i sovandet.

   Radera