söndag 11 november 2012

Jag har tappar mitt minne


Jag är riktigt glömsk nuförtiden. Mitt minne blev märkbart sämre redan under graviditeten och det har bara eskalerat, rakt neråt, efter det. Som jag skrev i senaste inlägger så glömde jag ju att köpa ingredienser till farsdagsmiddagen. HUR glömmer man det!? Eller ja, rättare sagt glömde jag att butikerna är stängda idag. Ett annat färskt exempel från dagen: Då jag skulle byta blöja på Agnes före beachvolleyn idag märkte jag, till min förskräckelse, att blöj neccesären och underlaget fattades ur skötväskan. De ligger troligen på golvet i Lukascentret (där vi sjöng i fredags). HUR glömmer man alla sina blöjbyteratiraljer på golvet i en församlingssal? Som tur hade jag trots allt med en extra blöja i skötväskan så Agnes behövde inte ha på sig en otrevligt våt en i flera timmar.
Det finns oändligt med exempel.

Nån gång har jag undrat om det kan vara möjligt att glömma bebisen på metron eller bussen. Hur hemskt skulle inte det vara! Så tankspridd ska vi dock hoppas att jag inte blir. Tvärtom hoppas jag att jag så småningom får tillbaka mitt minne och blir lite mindre tankspridd igen. Tills dess skriver jag upp precis allt som ska göras/hända i min kalender. Det som inte står där glömmer jag högst troligen bort.

4 kommentarer:

 1. Så det var era skötgrejer! De låg på ett bord uppe i tamburen när vi gick (så det är inte SÅ illa att du glömmer saker på golv, ännu åtminstone). Hoppas de ligger kvar när ni kommer nästa gång. Och jätteskönt att höra att nätterna tar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att jag inte lämnat allt utspritt på golvet! Det var i och för sig ett bra ställe att glömma grejer eftersom sannolikheten att de inte skulle bli bortslängda genast var ganska hög. För att de nu inte skulle ligga och skräpa där så länge, vi har inte möjlighet att fredags-sjunga de närmaste två veckorna, så promenerade vi dit och hämtade grejerna idag under förmiddagen. Där låg de och väntade :)

   Radera
 2. well, sådär var jag, och värre, i långa tider. Jobbigt packa på morgnarna då man ska kontrollera tusen gånger att allt är med. Men så fort du får sova återhämtar sig hjärnan med rasande fart, ganska otroligt hur en lång natt kan göra under! Men visst, det är jobbigt sålänge det varar. Men jag tycker att du verkar förvånansvärt socialt klar i huvet, jag kunde ju upprepa samma saker om och om igen som värsta Alzheimer-patient då det var som värst. Men som sagt, det går snabbt om!
  puss!

  SvaraRadera
 3. Här är en annan som lider av samma glömska - alltså det är helt otroligt för jag har ALDRIG varit glömsk. Glömsk blev jag också redan under graviditeten och det blir bara värre hela tiden. Och jag som varit bra på att komma ihåg namn, kommer inte ens ihåg mina kompisars barns namn.. Hua. Nå, vi ska hoppas vi håller reda på våra barn iaf :D

  SvaraRadera