måndag 28 januari 2013

Då man flyger

Vi åker till Stockholm denna vecka. Det blir första gången Agnes flyger. Första gången vi har en vagn med som bagage. Jag insåg precis att jag inte alls har koll på hur man borde packa vagnen smartast. Man kan ju inte precis dra med sig en låda för vagnen på resan. Hur har ni gjort?

Imorgon ska vi hämta en manduca som vi får låna av min kusin. Babybjörnen börjar vara för liten för Agnes och framförallt otroligt obekväm att använda nu då hon närmar sig en vikt på 10kg. Tänkte först att vi tar med bärsjal att använda på flygfältet för att inte behöva kånka på Agnes i famnen men då vi en gång låna en manduca så passar vi på att testa. Tycker vi om den så kanske vi till och med köper en egen.


8 kommentarer:

 1. Åtm då vi flugit med Finnair så hade dom stora genomskinliga plastpåsar som man skulle lägga vagnen i och tejpa fast. No problems med andra ord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker med Norwegian och på deras sida framkommer bara att de INTE har hårt emballage tillgängligt för sina resenärer (De ersätter endast skador på vagn om den packats med sånt). Däremot framkommer det inte om det finns annat att sätta vagnen i. Borde väl ringa också fråga..

   Radera
 2. man kan köpa väska som passar, men de är dyra. Man får påse då man checkar in. Eller så får ni låna vår paraplyvagn? ringer. Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har surfat runt och försökt hitta begagnad transportväska för vagn men inte hittat. Kring 150€ betalar vi inte.

   Radera
 3. När vi flög hade vi packat den färdigt hemma i stora svarta säckar- funkade bra. På hemvägen använd vi oss av finskis plastsäckar i stället.
  Men de för vagnarna till ett annat ställe än väskorna borde nog inte vara ett problem:/

  SvaraRadera
 4. På flygfält har jag några gånger sett barnvagnar insurrade i rejält med plastfolie. Vet inte hur vagnarna sett ut då de kommit fram, men det har åtminstone synts att de är barnvagnar och man skulle ju anta att de som flyttar på dem till och från flygen då beaktar deras skörbarhet.

  SvaraRadera
 5. Vi åkte i somras till London med Norwegian och Noas vagn packades in vid incheckningen på flygfältet i stor genomskinlig plastpåse som tejpades fast. Samma har gjorts då jag flere gånger flygit med Noa till Kokkola med Flybe. På tillbakaresan från London, detta också med Norwegian, fick man behålla vagnen ända tills boardingporten varifrån flygplatspersonalen fixade vagnen in i flyget. Det fanns flera barn och sålunda vagnar på detta flyg. På Hfors-Vanda måste vagnen alltså packas in redan vi incheckning men på fältet finns det att låna vagnar som man kan sätta barnet i. Dessa är dock inte lämpliga för bebisar men för barn som kan sitta. Vår vagn har aldrig fått några men under flygresan, en gång så lämnade den dock kvar på Hfors-Vanda och kom inte med på flyget till Kokkola. Den skickades dock genast till Kla med följande bästa flyg och transporterades till hemdörren av en transportfirma som flyplatsen anlitat. Trevlig resa!

  SvaraRadera
 6. Det är jättebra om man får behålla vagnen till gaten. Vi har märkt att det till en del handlar om övertalningsförmåga :) Hittills har det varit svårast i Helsingfors, dom vill hemskt gärna checka in vagnen. Vår vagn mådde inte bra efter senaste resan till Frankrike. Hjulen blev vinda. Så om ni har ngn sämre vagn, ta den! Vi hade köpt en resevagn för 35 euro just för den resan.
  För övrigt....trevlig resa och jag har alltid tyckt att resorna blivit bättre sen vi fick barn :)

  SvaraRadera