söndag 6 januari 2013

Nya tag

Hej, hej från feelgood-bloggen.
Efter en riktigt dålig dag följde en bra natt. Agnes sov mellan 21.30 och kl 3. Två gånger hörde jag henne gråta till kort men hon somnade om själv. Mellan 3 och 5 var jag tvungen att springa och lugna ner henne flera gånger och blev till slut trött på springandet och tog henne bredvid mig varefter hon sov till kl 9! Själv sov jag typiskt nog inte så mycket eftersom det kändes som att jag höll på att bli magsjuk ett andra varv men den känslan gick som tur om på morgonnatten.

Då Frank tillfrisknat ska vi sätta oss ner och fundera på vad vi riktigt ska köra med för natt-metod. Och även rutinerna under dagen bör ses över. Från att i flera månader sovit två gånger 1,5h, vid 10-tiden och 15-tiden har hon den senaste tiden ibland bara sovit en gång och hon orkar tydligt vara vaken längre stunder åt gången än tidigare. Dessa förändringar har gjort att dagarna har blivit kaotiska och det är svårt att förutse och planera hur dagen kommer att se ut vilket jag inte tror att är bra för någon.

Igår grävde jag ner mig men idag är det nya tag som gäller. Ibland blir saker och ting inte som man tänkt och hoppats. Sånt är livet. Nu ser vi framåt istället.

4 kommentarer:

 1. Jäkligt bra att du även skriver om tuffa stunder, vilket är väldigt sällsynt på de flesta mammabloggar. Du ska si d kommer att red upp sig. Ja minns då ja känd mig på bristningsgränsen, så kom det en bättre natt eller en bättre dag emellanåt. Jag tror helt klart på orden "du får int mer än du klarar av". Vid ca. 1 års ålder börja Luie sov bara 1gång /dag. Vilket han gör fortfarande. Allt mellan 1h-3h. Det var verkligen en utmaning de första veckorna att hitta på program kring 10-tiden, så att han inte skulle somna. Proceduren underlättades avsevärt eftersom han började på dagis och där var det minsann hålligång. Lycka till! håller tummarna har i pampas. / Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jonna! Ja, jag tror att det kan vara bra att det finns en del bloggar som skriver om de saker som är jobbiga. Ibland känns det som att allt funkar så jäkla bra för alla andra hela tiden och då kan det vara skönt att märka att verkligheten nog inte riktigt ser ut så iallafall. Sen måste ju förstås var och en själv bestämma vad och hur de skriver. Kram!

   Radera
 2. Åå:) vi får väll hoppas att detta somnande ändrar snart:/ här kämpar vi med gråt varje kväll- lämna mig inte- är Elliots tanke;) men igår somnade han efter 15-20minuter av gråt/protest, gick inte in i rummet. Idag gick Martin in en gång och sedan somnade han bums. Vi som hade det relativt bra med hanS sovande, men mär det ändrar sig så snabbt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att njuta av det som funkar när det funkar för man vet aldrig när det vänder ;) Hoppas det vänder till det bättre för er fort igen! :)

   Radera