onsdag 30 januari 2013

Wohoo!

Födelsedagsflickan avslutade födelsedagen med att sova från 19.40 till 6.30 - utan ett knyst. Vi har alltså sovit en hel natt för första gången!!

Dessutom firade hon även natten innan genom att nästan sova en hel natt. Jag var då inne hos henne en gång, kl 4.30, vände henne till sidan och så gonattramsan varefter hon genast somnade om.

Sovandet har gått från klarhet till klarhet sedan vi påbörjade sov-projektet för en vecka sedan. Nästa mål är självfallet att detta ska bli normaltillstånd. Regel istället för undantag.

Jag är så glad, så glad, så sinnessjukt glad över att vi hittat ett system som fungerar!

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra! Ni har verkligen förtjänat lite bättre nätter! Hoppas det fortsätter lika bra! Jag blir nästan lite sugen på att läsa den där boken, så att vi skulle ha bra tips på hur vi skall lära Nooa sova i sitt eget rum sedan när han är lite större...så ifall du kan tänka dig att sälja boken när du inte längre behöver den, så hör av dig! :)

  SvaraRadera
 2. Ett försenat grattis till ettåringen och roligt att höra att nätterna är bättre! Ni gör det bra det där!

  SvaraRadera
 3. Vi hade alltså tänkt köra en regelrätt "kur" enligt Anna Wahlgrens metod efter de kommande resorna men började så smått med egen grej baserat på både Wahlgrens metod och Elizabeth Pantley´s bok "Pehmeä matka höyhensaarille" (Jag ska blogga om hur vi har gått till väga). Jag rekommenderar verkligen att läsa båda böckerna! Tyvärr kan jag inte sälja eftersom jag lånat den ena boken av en vän och den andra har jag lånat från bibliotek. Kolla om de finns i biblioteket så kommer du billigast undan :)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! Låter för bra för att vara sant. Vi har aldrig haft lika jobbiga nätter som ni, med skrik och vakande i timmar. Men någon timmes vak här och där och extremt många uppvaknanden nog. Blev inspirerad av er sömnskola och tänkte nu börja prova själva också med att försöka få henne att somna själv. Har nog försökt tidigare också men hon skriker och gråter varje gång vi går ut. Det klarar jag inte av. Och då hon någon gång somnat själv är det nog av ren utmattning och efter någon timmes försök. Så jag vet inte, är hon kanske inte riktigt redo... Vi ska se. Väntar med spänning på att höra hur ni gjort och om det ger långvarigt resultat! Hittills verkar det ju åtminstone ha gjort det, grattis och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! jo vi hoppas också att det håller i sig- att det stabiliserar sig senast då vi är tillbaka hemma i vardagen igen. Vi gick, som du ser, inte strikt efter en metod utan läste, funderade och prövade en variant som kändes vettigt för oss. Hoppas att ni också får sova bättre snart!

   Radera