torsdag 3 januari 2013

Ynkliga flickan


Igår kom vi körande hem igen. Och även om vi haft en mycket trevlig jul så är det som vanligt otroligt skönt att komma hem igen. Alla höll sig friska under vår vistelse i österbotten (Ja, de andra två blev otroligt nog inte smittade av den förfärliga magsjukan som jag hade) men igår kväll fick Agnes feber så idag har vi haft en ynklig och ledsen liten flicka här. Vid sängdags ikväll visade termometern över 39 grader så vi räknar med en ynklig liten en även inatt.
Båda framtänderna är på kommande, den ena har precis spruckit fram och den andra lurpassar alldeles under ett mycket tunt hudlager. Så kanske är det de som bråkar. Kanske är det nåt annat. Oavsett är det usligt med en febrig dotter.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt med feber! Vad har ni för termometer? Molly har aldrig haft feber så har inte behövt mäta tempen på henne. Har en med mjuk ända som jag köpte då hon var baby men nu på en livlig 1-åring, hur gör man? :)

    SvaraRadera
  2. Som tur mår hon mycket bättre redan idag!Ingen feber men äter nästan ingenting.
    Hittills har vi bara mätt via rumpan eftersom det är det mest tillförlitliga sättet men denna gång har det minst sagt varit ett utmaning att mäta temperaturen den vägen eftersom hon sprattlar och sparkar som en galning. Igår, då jag köpte mera panadol, köpte jag samtidigt en termometer som mäter tempen både via örat och pannan. Dock visade den ca 0,5 grader lägre än via rumpan så den var kanske inte så tillförlitlig trots allt (trots att den var dyr!). Nå den ger iallafall ett riktgivande värde och det är ju lättare att ta tempen tex på natten om man är osäker och inte vill dra upp och klä av barnet. Vi ska öva lite mera med den och se om den fortsätter visa en halv grad för lite- isåfall är det ju i och för sig lätt att bara plussa på det då man mäter.

    SvaraRadera