måndag 11 mars 2013

Nätterna


Jag vet att det finns några som undrar hur det har gått med nätterna.
Före vi åkte till Stockholm sov  Agnes, efter vår egen "kur", två hela nätter. Sen åkte vi till
Stockholm och hon hade nästa 40 graders feber i ett par dygn. Man kan lugnt säga att de hela nätterna var ett minne blott. Eftersom Agnes hade så hög feber så gav vi henne dricka även på natten och hon lärde sig fort att be om "icka, icka" igen. Trötta som vi var gav vi efter och gav henne dricka igen om nätterna då hon vaknade och bad om det. Och där var vi då igen i en dålig vana, vi steg upp och gav henne mjölk kring 3, 4 gånger varje natt.
Efter några veckor var det Frank som tog tag i saken och tyckte att nu får det vara nog. Vi slutade ge henne dricka och den första natten var hon  flyförbannad, förstås. Men efter det tog det bara några enstaka nätter före hon accepterade att det inte längre dricks om nätterna. Efter det har nätterna varit relativt ok men ännu vanligt att vi fått gå och lägga henne ner och ligga eftersom hon stått och gråtit i sängen ovanligt mycket de senaste veckorna. Jag gissar att det har att göra med gåendet. Hon brukar dock fortsätta sova genast vi lägger ner henne.
Men nu har hon, som jag skrev senast, sovit ett par hela nätter igen. Hela nätter betyder för oss 20.00-6.00. Senaste natten var jag upp och lade henne till rätta en gång. Så jag skulle vilja påstå att vi har det riktigt bra på sovfronten för tillfället. Äntligen! Nu njuter vi så länge det varar.

2 kommentarer:

  1. Super! Så ska d va. Nu e d som du säger, bara att njut! /Jonna

    SvaraRadera