onsdag 3 april 2013

Stora saker


Det händer stora grejer här. Nu är det officiellt- vi flyttar upp till Jakobstad i sommar. Det är ett otroligt svårt beslut och jag har redan ångrat mig många gånger. Det är svårt att flytta från min familj, från vänner, från vår lägenhet, från Helsingfors. Det känns skittungt. Förnuftsmässigt vet jag att det är rätt och jag hoppas, räknar med, att känslorna hinner ikapp så småningom. Att det börjar kännas rätt så småningom.


11 kommentarer:

 1. Det blir nog bra:) vi kommer iaf å hälsa på er ti Jeppis:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni måst absolut komma på besök! och vi lär ju nog komma söderut med jämna mellanrum också :)

   Radera
 2. Välkommen tillbaka till Österbotten! :) Det blir nog bra ska du se! Så där stora beslut är svåra att göra och det tar sin tid att känslorna hinner med förnuftet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, nog tror jag att det blir bra annars skulle vi inte flytta. Men lätt är det inte.

   Radera
 3. Oj då, jag kommenterade tydligen medan jag var inloggad på Nooas blogg... :) men det var alltså jag som skrev! :)
  H.Jusu

  SvaraRadera
 4. Det blir bra min vän :). Låt det ta tid och låt dig ha alla känslor inför flytten. Och det behöver ju inte vara definitivt om du sedan känner att du inte alls trivs här. Jag ska i allafall göra mitt bästa för att få dig att känna dig hemma i Jakobstad och trivas så bra som möjligt.
  Jag är jätte glad över att ni flyttar hit. Jippiii. Då får vi också träna ihop igen.
  Kram på dig Linn

  ylva

  SvaraRadera
  Svar

  1. En av de saker jag ju förstås ser fram emot massor med flytten är att ha möjlighet att umgås med dig och familjen mycket! Du får visa mig alla bra löprutter i Jakobstad :)Kram!

   Radera
 5. Du e strong som orkar med alla förändringar trots ett tufft år bakom! Det är bra att ni känner folk däruppe, tror att ni kommer att smälta in fortare än ni själva tror. Vi vill också komma, men måste fundera vidare, jag trodde det skulle vara enkelt besluta men TJI fick jag. Förstår mycket väl att känslorna släpar efter, de kan ju inte annat, gått så snabbt! Egentligen har ju vi funderat säkert längre än er, och inte lyckats besluta nåt definitivt.
  krampuss storasystra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, vi skulle säkert vela fortfarande om det inte vore för F:s jobbsituation. Det var ju det som avgjorde.

   Radera
 6. Det blir nog bra :) Och man kan ju alltid flytta tillbaka till Helsingfors om det inte blir det. I alla fall är det billigare att köpa hus i Jeppis än här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, om det verkligen inte skulle kännas bra så kan man ju faktiskt flytta igen. Men vi ska hoppas att det inte blir en flytt till på ett bra tag iallafall. Och jo, det är otroligt mycket billigare så det är en riktig fröjd att söka ny bostad även om det nu inte är helt lätt att hitta det vi vill ha ändå. Men det löser sig nog :)

   Radera