måndag 6 maj 2013

Riktigt surt


Jag blir relativt sällan sugen på godis. Jag köpte nästan aldrig blandade godispåsar från butiken. Då jag blir sugen är det i regel alltid salmiak, typ turkisk peber, eller (oftast) mörk choklad. Chokladen gärna i kombination med kaffe. Om jag köper lösgodis köper jag bara en blandning av salmiak och alltid ufon (de runda, rosa lite sura).
Men nu har jag haft ett kraftigt sug efter riktigt sur godis ett tag. Jag har tittat i butikens godishylla och kan inte, genom att titta på och läsa på påsarna, hitta nån sort som verkar riktigt, riktigt sur.
En aning sura lösgodisar är ju "sura gubbar" (runda, platta i olika färger) och sura runda (liknar lite "sura gubbarna") som det står LG på (tror jag).  Sura dödskallar faller inom samma surhetskategori som de tidigare nämnda.
Men dessa är inte alls tillräckligt sura! Finns det faktiskt inget surare? Nåt riktigt, riktigt surt..?

7 kommentarer:

 1. Det har ju åtminstone tidigare funnits "Dragster" påsar. Ganska små påsar med sura ringar i. Tycker själv att de är ännu surare än Ufona (åtminstone i början) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns nog Dragsters ännu men de är ju bara sura några sekunder i början och blir sen alldeles för söta och sliskiga. Men sen så är det väl ytan på alla surisar som är sur så kanske det inte finns några som smakar surt riktigt länge. Kanske det finns surt pulver! Det måste jag ta reda på :)

   Radera
 2. Candy King har såna där rosa/ljusblåa godisar som ser ut som flaskor. Dom finns väl i olika färger, men just de där rosa/blåa är bra. Granny smith äpplen funkar också bra då man vill ha surt. Jag var sugen på surt då jag var gravid. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, candy kings sura flaskor har jag inte prövat- tack för tipset! :)

   Radera
 3. Ja jag tänkte också föreslå flaskorna och kommentera att det låter som någon gravidcraving ;)

  SvaraRadera
 4. De fanns inte i vår S-market, måste kolla nån annanstans. Gravid med Agnes så var jag nog mest bara sugen på massa olika kolhydrater och salmiak :)

  SvaraRadera
 5. Citron, det åt jag när jag var gravid. Åt så mycket så det blev sår på tungan :D

  SvaraRadera