fredag 27 december 2013

Nattlig terror

Vår lilla chillare har varit rätt nöjd hela sin livstid. Förutom om nätterna. Fram till för några nätter sedan berodde nattvakendet på mycket ätande och byte av kakkablöja många gånger varje natt. Ungefär en dryg timme har jag sovit åt gången den senaste knappa månaden. Men det har känts helt ok. Nästan varje morgon har jag sagt " han skriker ju i alla fall inte" (vilket Agnes gjorde. Flera timmar varje kväll de första månaderna.)
Nu kan jag inte fortsätta trösta mig med de orden. Förra natten var det nämligen skrik och magknip mellan 2 och 4. Inatt mellan 2 och 6. Ett väldigt otrevligt samband. Önskar jag hade ätit nåt konstigt eller nytt men tyvärr tror jag inte det kan härledas till nåt födoämne.
Så, nu gäller det att försöka planera en överlevnadsstrategi för de kommande månaderna. På nåt vis ska vi väl orka. Det är det enda alternativet.

Innerst inne hoppas jag ju ändå att det varit en tillfällighet, dessa två nätter, och att vi snart återgår till att äta massor och byta bajsblöjor och bara knorra nätterna igenom.

8 kommentarer:

 1. Äsch för magknip. Här har vi också börjat märka av lite sådant, men ännu inte så mycket skrik. Provade ni akupunktur med Agnes? Mamma har en bekant som ger akupunktur och som säger att det kan hjälpa. /Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jättetrist! Vi hoppas ännu att det var en tillfällighet eller nåt jag ätit. Det lär visa sig. Hoppas det inte blir värre för er lillkille, är ju så hemskt då de har ont :( Vi gick på akupunktur med Agnes, jo, och jag upplevde nog att det hjälpte så vi ska absolut pröva det med grabben om det håller i sig.

   Radera
 2. Oj, oj, håller tummarna för att d bara va en tillfällighet. / jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar faktiskt ha varit en tillfällig svacka för de tre senaste nätterna har varit som tidigare igen; mycket ätande och bajsande, nån timme vakande pga det men lite skrik. Som tur!

   Radera
 3. Styrkekram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och som jag sa idag så verkar det ju varit nåt tillfälligt. Vi hoppas på det! :)

   Radera
 4. Har ni testat spela white noise för lillen? Hittas på youtube! :) Har själv testat den som heter "Baby got colic" - funkar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nåt nytt för mig. Låter intressant! Ska kolla in det men hoppas på att det inte ska behövas trots allt.

   Radera