lördag 25 januari 2014

En liten fortsättning

Förra inlägget blev kanske lite väl dramatiskt eftersom jag inte alls lyfte fram de positiva sidorna med flytten. För de finns ju fortfarande kvar, de positiva. Att vi har möjlighet att bo större (och ändå ha avsevärt mindre lån), ha en egen gård, möjlighet att njuta av villan oftare, bo i en lugnare miljö (ja, jag ser det som en positiv sak även om jag samtidigt saknar pulsen i hfrs), att ha råd att dela på föräldraledigheten och ha råd att inte jobba heltid då barnen är små (jag ser det som att vi köper oss tid med barnen). Och så finns det många fina människor här som jag är glad över att ha möjlighet att träffa mycket oftare än tidigare.
Nog kommer jag hitta min plats så småningom, det är jag säker på. Saknaden efter Helsingfors kommer nog alltid finnas kvar för min del men det är helt okej. Det är inte farligt att sakna.

3 kommentarer:

 1. Hej! Kunde du inte skriva ett inlägg om hur vardagen med 2 små barn (och hund) fungerar, speciellt då du är ensam med dem? Är själv i samma situation snart så vore roligt att få lite tips! Vår dotter (13mån) kissar ofta genom blöjorna på nätterna nu, minns att du skrev om att ni hade samma problem med Agnes i nåt skede, hur löste ni det?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om jag har så mycket tips att ge men ska absolut skriva lite om hur det går.
  Gällande att Agnes blöjor läckte igenom ofta så löste det sig genom att byta till pappers tejpblöjor storlek 5+ (5 räckte inte) vilka många tipsade om. Efter bytet har det inte kommit kiss igenom en endaste gång! Testa absolut om ni inte redan har gjort det.

  SvaraRadera
 3. Fast nu såg jag att er dotter bara är drygt ett år. 5+ lär ju vara alldeles för stora...kanske bara pröva olika märken och gå upp en storlek kanske.

  SvaraRadera