torsdag 6 mars 2014

Den evigt ofräscha

Det är många som väntar barn just nu känns det som. Ordentlig babyboom under vår och försommar. 
Jag förstår inte riktigt hur det kan komma sig att alla andra gravida är så vackra. Själv kände jag mig mer eller mindre konstant som en valross. Icke vacker sådan. Som tur har jag ju för alltid den tiden bakom mig. Även om jag inte precis känner mig så mycket vackrare då jag i princip alltid har babyspytt- eller andra babykroppsvätskor, bröstmjölk eller matrester nånstans på kläderna. För att inte tala om ringar under ögonen och hår som spärrar hit och dit (fattar inte varför jag sku klippa det nu igen då jag precis börjat få upp det i en praktisk tofs). 
Nu känner jag att jag nästan borde bjuda på en bild som verkligen motsvarar denna verklighet. Men så långt tänker jag inte gå.

6 kommentarer:

 1. Jag undrar om inte de flesta gravida ofta känner sig lite klumpiga och sunkiga. I alla fall jag. Här går jag omkring i mannens mjukisbyxor eller det enda paret jeans som passar på mig. Känner mig inte precis så glamorös och vacker och har funderat massor på just det idag. Sitter som bäst och surfar amningskläder för jag har fått för mig att jag vill ha snygga sådana. Nå jag vet hur det ändå går, jag är snål och kör med få blusar och det mesta gammalt och så känner jag mig sunkig och ofräsch den tiden också. Men sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte också lite nya kläder nyligen just för att känns mig en aning fräsch. Satsade mest på vanliga kläder som är amningsvänliga istället för "riktiga" amningskläder just eftsom de senare är så dyra. Lite hjälper nog kläderna att lyfta sunkighetsfaktorn faktiskt :)

   Radera
 2. Vet du Linn, när du var och hälsade på oss i slutet av graviditeten tyckte jag att du var en av de vackraste gravida jag sett, påriktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen oj, tack! På nåt plan tror jag ändå att jag säkert var fin som gravid jag också. Men det känns lite synd att det inte kändes så just då. Tror att en av orsakerna till att jag inte kände mig speciellt vacker var foglossningen och att jag hade ont största delen av graviditeten. Det överskuggade så mycket annat, tyvärr.

   Radera
 3. Jag känner så igen mig i din text! Jag trvis inte alls med min stora mage, även om jag förstås njuter av att vara gravid, men jag känner mig definitivt inte fräsch eller fin på nåt sätt! Tvärtom! Jag känner mig som en valross! Speciellt nu i slutet av graviditeten när vikten går upp så mycket och jag är så svullen, jag ser så sliten och svullen ut och gillar inte alls läget just nu! :) Jag har accepterat att jag tydligen inte är en sån kvinna som njuter massor av att vara gravid, vissa lyser det ju bara om och jag tycker att de är vackrare än nånsin när de är gravida, men själv känner jag mig bara klumpig och stor....som en valross helt enkelt! Och huden är i dåligt skick och jag har mörka ringar under ögonen av sömnbrist....lååååångt ifrån fräscht! Och jag bara längtar efter att bli av med magen och få lillen i min famn istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch vad trist att du känner igen dig i vad jag skriver för du är ju så vacker! Det är ju så tråkigt och onödigt att man inte kan känna så själv. Men kanske bra också att på nåt plan inse att hur man känner sig inte stämmer överens med hur andra uppfattar en, att verkligheten ändå är positivare än man själv tror :) kämpa på med det sista. Jag håller tummarna för att nästa krabat är en supersovare och att storebror snart, snart ska börja sova bättre. Vår Agnes började ju plötsligt sova jättebra från 1,5års ålder. Från att alltid sovit mycket oroligt och vaknat många gånger varje natt började hon sova hela nätter. Så det finns hopp! :)

   Radera