söndag 20 april 2014

Sömnen, den där sömnen

Eftersom jag själv uppskattar att läsa om helt vanlig verklighet ibland tänkt jag dela med mig av min just nu. Jag är trött. Riktigt jättetrött. Nu plötsligt så börjar det kännas att jag inte sovit mer än ett par timmar åt gången på snart 5månader. Hittills har jag ändå orkat helt okej men nu känner jag så småningom att vi måste få slut på detta nattliga ätande. För jag orkar inte träna (vilket normalt är en av de saker jag tycker mest om och som jag får energi av) och mitt tålamod är väldigt mycket kortare än normalt. Plus en massa andra trötthetssymptom.
Hur vi ska bära oss åt för att få grabben att sluta äta som en galning om nätterna utan att vi har två skrikande barn vet jag dock inte. Nån med erfarenhet och tips? Sätta proppar i öronen på en tvååring går ju inte precis.
Lättaste sättet att få lite mera vila om nätterna vore ju att ligga och amma så man kan slumra samtidigt. Det gick ju inte i början på grund av hans reflux (eller vad det nu var) men det är inte längre ett problem. Problemet är att jag inte kan ligga på sidan på grund av foglossningsbesvären. Jag tar ofta honom bredvid mig i sängen på morgonnatten efter fem för att jag i det skedet brukar vara för trött för att sitta och amma men efter bara en liten stund börjar det ila och smärta så mycket att jag ändå inte kan vila.

Sånt sysslar vi alltså med här just nu.

7 kommentarer:

 1. Hos oss vaknar inte det andra barnet fast det ena barnet skriker, ingenskillnad vilken barn som gallskriker. Så vill ni köra en drive med lillebror så betyder det kanske inte att Agnes vaknar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Hon sov ju nog bra i början trots att han då ofta skrek en del på nätterna så kanske hon skulle sova nu också. Före det vi tar till total matstopp på nätterna ska vi nog överväga ge honom mera mat på kvällen för jag tror inte att det bara är en insomningsgrej för honom i det här skedet utan han är verkligen hungrig ofta.

   Radera
 2. Vet ju inte hur han äter annars men då vår son var 4-5 månader åt han redan morgongröt, mat, fruktburk mellanmål, mat, kvällsgröt och välling på det.. Mjölk till alla mål förstås..Efter detta sov han lugnt och gott hela nätterna, före det skulle han ha mjölk på natten med 1,5h mellanrum, drack upp till 4dl mjölk o blev ändå hungrig..man rekommenderar ju inte att ett barn börjar äta så här tidigt men hans mage tålde det bra och en sååå nöjd unge..men han var också 8kg tung då redan, på rådgivningen sa de bara du känner dit barn bäst, blev också mycket mindre spytt då det blev mera fast mat..morgon gröten kom sist med, kvällsgröten la ja till eftersom han inte var mätt så länge på 3dl välling, så på burken att den inte egentligen skillde sig så mycket från vanliga mjölken, la till gröten och välling typ 1-1,5h senare o så fick vi nätterna att funkka, vid gnäll in med tutten..Så fungera de för oss :)

  SvaraRadera
 3. Oj, redigt med mat! Jag har nog funderat en del på att ge honom annat än bröstmjölk och se om lågt skulle förändras. Har bara tänkt att ju nog borde vara mätt med tanke på hur bra han växer. Men kanske det just är det som är grejen-att han växer så mycket att han behöver massor med energi och är tvungen att äta ofta, ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *läget skulle förändras Skulle det stå.

   Och tack för din kommentar! Fick mig tänka i lite nya banor.

   Radera
 4. Ja tycker du ska ge kvällsvällingen en chans. D betyder ju int på nå vis att du måst slut amma. Tänk hur enkelt ifall d sku ge dig en lite lugnare natt! / jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror bestämt vi ska se hur det blir om han får mera mat utöver bröstmjölken. Har nu egentligen bara fortsatt att helamma för att det varit så enkelt. Men om det hjälper vore det sannerligen ett lätt sätt till mera sömn.

   Radera