måndag 5 maj 2014

Balanscykel

Vi hade tänkt introducera Agnes till världen av balanscykel igår. Vi har köpt kusinens gamla balanscykel/cykel som sedan även kan användas som vanlig cykel då man kan montera på och av kätting och trampor. Var lite rädd för att den kunde vara för stor ännu eftersom den långa kusinen var tre år då hon fick cykeln. Och så är också fallet. Trots att Agnes är en lång flicka så nuddade bara tårna i golvet efter att vi sänkt sitsen så mycket som möjligt. Den kommer troligen att funka bra nästa sommar.
Agnes ville förstås cykla, cykla, cykla! Jag kände att jag inte kunde annat än att klicka hem en av de rosade puky-cyklarna. Hade lite problem med att välja storlek eftersom Agnes ju egentligen borde ha någondera av mellanstorlekarna av cyklarna. Efter lite funderande blir det trots allt den minsta (vilken vi valde kommer fram om du klickar på länken ovan texten) eftersom jag hoppas på att lillebror kanske kan testköra den lite redan nästa sommar då Agnes ju kan övergå till den vi redan har. 
Ska bli mycket intressant att se vad vår ganska motoriskt försiktiga Agnes säger och tycker om nya cykeln. Återkommer gällande det. 

                                Cykeln/balanscykeln som får vänta till nästa vår.

10 kommentarer:

 1. Jag tror ni valde rätt att ta den mindre. Jag känner flera som valt den större modellen till sina tvååringar och den har tett sig lite för stor till dem alla och därav har ungarna inte varit allt för intresserade av att cykla heller. Good choice med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tror det blir bra för Agnes att verkligen få riktigt bra kontakt med marken eftersom hon är rätt försiktig med att testa kroppens gränser.

   Radera
 2. Vi valde också den minsta storleken åt vår 2 år 4 mån gamla pojke och den är just på snäppet lite för stor för honom, några cm handlar det om. Men vi tror att den passar bra på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan ju vara så stor skillnad på längden i den här åldern tycker jag så det är väl nog centimetrarna det lönar sig att gå efter och inte så mycket åldern. Tur att ni tog den mindre! :)

   Radera
 3. Oj, hoppas vi inte valde fel då :( Vi valde nämligen den för 2,5 år/90cm åt Molly. i slutet av maj blir hon 2 år 6 månader och jag tänkte mej att hon nog klarar den, men jag kan ju ha fel... nå den väntar på posten. Hoppas den passar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer säkert funka fint! Egentligen är det nog modellen för 2,5år/90cm som torde vara den som skulle passa Agnes i sommar eftersom hon var 92cm lång redan i januari. Men eftersom jag tänker att hon bara ska använda den denna sommar, nästa får hon den större som vi har, och Edwin kan kanske testa Pukyn redan nästa sommar vilket han absolut inte skulle kunna göra om vi köpt den större.
   Molly kan nu ha den ni köpt en längre tid på det här viset. Hoppas den passar och att hon tycker om den!:)

   Radera
  2. Jo vi var efter den idag och hon räcktes nog ner med fötterna (hon var 87 cm lång på två-årsgranskningen för 5 månader sedan, gissar att hon nog nu är kring 90 och så har man ju skor ute) och provade försiktigt att gå med den. Hon är ganska försiktig motorisk men jag tror nog hon lär sig! Hon kan säkert ha den ännu sommaren 2015.

   Radera
  3. Vad roligt! Låter ju bra det där. Agnes är ju också, som jag skrivit, ganska motoriskt försiktig, och det är en av anledningarna till att jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att öva på balans och koordination. Men främsta anledningen förstås att hon förhoppningsvis ska tycka att det är roligt!:) Hoppas flickorna gillar det!

   Radera
 4. Varifrån har ni beställt puky cykeln? har googlat på dem o funderat på en sån åt vår 1,5åring, väldigt motoriskt, allt ska ha hjul, är 92cm lång, vilken stl? Den mindre eller större?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beställde cykeln härifrån http://www.polkuped.fi/sv/. Jag har ingen erfarenhet av cyklarna ännu så vågar inte ge utlåtande om vilken modell som torde passa er men man får nog bra vägledning och råd på polkupeds hemsida tycker jag.

   Radera